Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Čeští hasiči zasahující v Řecku se vydali na cestu domů

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Čeští hasiči zasahující v Řecku se vydali na cestu domů

Lenka Kučerová

11. září 2023 10:44

Hasiči se vrací z Řecka

Čeští hasiči, kteří od 24. srpna aktivně zasahovali při potlačování rozsáhlých požárů v Řecku, se dnes brzy ráno vydali na cestu zpět do vlasti. Uvedli to na sociální síti X.

"V pět hodin ráno vyrazil konvoj třiceti vozidel českého hasičského kontingentu a Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy z provatonaské základny," informovali hasiči. Dodali, že zakončili třítýdenní nasazení při nejrozsáhlejším monitorovaném požáru v Evropě.

Hasiči pracovali na severovýchodě země, kde od druhé poloviny srpna zuřily silné požáry. I když se situace v této oblasti zlepšila, Řecko požádalo o setrvání českých záchranářů na místě kvůli závažným povodním, které postihly jiné části země.

Požár vypukl nedaleko přístavního města Alexandroupolis v sobotu 19. srpna a dosud spálil více než 81 tisíc hektarů půdy. Jedná se tak o největší lesní požár v Evropě od roku 2000, kdy EU začala udržovat záznamy o požárech. V akci bylo zapojeno více než 580 hasičů, kteří byli podporováni letadly a helikoptérami.

Zdravotnický tým byl rozdělen do skupin, aby vždy někdo mohl odpočívat a obnovit síly. Dosud řešil několik lehčích případů, včetně popálenin, drobných zranění a alergických reakcí.
 

Nejnovější zprávy