Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Charles Leclerc kraluje Monze: Tifosi šílí radostí!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Charles Leclerc kraluje Monze: Tifosi šílí radostí!

Nikola Horáková

1. září 2024 22:42

Charles Leclerc Video

Formule 1 ukončila svou evropskou část sezóny Velkou cenou Itálie, kde až do posledních kol nebylo jasné, kdo zvítězí. Nakonec se však přes všechny nástrahy podařilo vyhrát Charlesovi Leclercovi a týmu Ferrari. Lídr šampionátu Max Verstappen skončil až na šestém místě.
 
 

 
Charles Leclerc si s týmem Ferrari vybojoval vítězství v Monze před domácími tifosi, kteří po jeho průjezdu cílem propadli euforii. Atmosféra na slavné italské trati byla přímo dechberoucí, což je přesně to, čím je Monza známá.

„Je to neuvěřitelný pocit, protože Monza a Monako jsou závody, které chcete vyhrát každý rok. Poslední kola byla neskutečná. Fanoušci byli úžasní, dodali mi energii. Mamma mia,“ prohlásil Leclerc bezprostředně po závodě.

Ferrari zvolilo strategii jedné zastávky v boxech, což se ukázalo jako klíčová výhoda oproti ostatním týmům, které měnily pneumatiky dvakrát.

Za Leclercem skončili oba jezdci McLarenu — Oscar Piastri na druhém místě a Lando Norris na třetím. Oba McLareny byly po závodě trochu zklamané. Lídr šampionátu Max Verstappen se umístil až na šestém místě za čtvrtým Carlosem Sainzem z Ferrari a pátým Lewisem Hamiltonem z Mercedesu.

Piastri po závodě uvedl: „Jsem spokojený s naší rychlostí, ale druhé místo je pro nás trochu zklamáním. Věděli jsme, že jízda na jednu zastávku je velké riziko, ale nakonec se ukázalo, že to byla správná volba. U Charlese nebylo opotřebení pneumatik tak velké.“ Norris doplnil: „Pro nás by jedna zastávka asi nebyla možná. Ferrari odvedlo skvělou práci.“

Pro Leclerca je to letos již druhé vítězství, přičemž to první získal doma v Monaku, kde vyhrál poprvé. Ačkoli letos Monačan tolik nevyhrává, podařilo se mu vybojovat dvě velmi důležité vítězství. V Monze s Ferrari triumfoval už v roce 2019.

Další závod se koná za dva týdny v ázerbájdžánském Baku.

Nejnovější zprávy