Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Po diskvalifikaci George Russella z VC Belgie vítězí Lewis Hamilton: Třetí místo nečekaně získává Leclerc!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Po diskvalifikaci George Russella z VC Belgie vítězí Lewis Hamilton: Třetí místo nečekaně získává Leclerc!

Nikola Horáková

28. července 2024 19:35

Lewis Hamilton Video

Velkou cenu Belgie na okruhu Spa-Francorchamps vyhrál Brit George Russell na Mercedesu. Po diskvalifikaci Russella za nedodržení váhového limitu získal vítězství Hamilton.

V belgickém Spa-Francorchamps vyhrál George Russell, který startoval ze šestého místa a absolvoval pouze jednu zastávku v boxech. Byl však ze závodu diskvalifikován po povinném vážení auta, které nedodrželo váhový limit a bylo o 1,5 kg pod limitem. První místo tak získal Lewis Hamilton.

Hamilton dosáhl již svého 105. vítězství v kariéře. Na druhém místě skončil původně třetí Oscar Piastri a na třetí místo se posunul Charles Leclerc z Ferrari.

Očekávalo se, že lídr šampionátu Max Verstappen, který s vozem Red Bull po výměně motoru musel startovat až z 11. pozice, bude velmi rychlý. Skutečnost však byla jiná a nizozemský jezdec skončil na pátém místě. Udržel však za sebou Landa Norrise z Mclarenu, který je v hodnocení jezdců hned za ním a zvýšil tak na něho náskok. 

Že předjíždění bude obtížné, se ukázalo hned po prvních kolech závodu. O vedení v závodě bojovaly čtyři týmy a na čele se vystřídalo několik jezdců, což by na začátku sezony nikdo nečekal.

Poslední závody jsou skvělou pozvánkou na druhou část sezony, která bude pokračovat po letní přestávce na konci srpna v nizozemském Zandvoortu.

Nejnovější zprávy