Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 22. června 2024

Svátek slaví Pavla, zítra Zdeňka

Dominik Feri je vinen ze dvou znásilnění a z jednoho pokusu. Dostal tři roky vězení

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Dominik Feri je vinen ze dvou znásilnění a z jednoho pokusu. Dostal tři roky vězení

Jana Procházková

2. listopadu 2023 9:54 | Aktualizováno: 2. listopadu 2023 10:01

Dominik Feri

Dominik Feri byl soudem shledán vinným ze dvou případů znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění. Soud následně vynesl trest tří let odnětí svobody. Tento rozsudek však zatím není pravomocný, exposlanec se na místě odvolal. Uvedla to stanice ČT24.

Dnes ráno v devět hodin na pražském obvodním soudu proběhl závěrečný den procesu s Dominikem Ferim. Soudkyně dospěla k závěru, že je vinen ze dvou případů znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění. Na základě toho byl odsouzen k tříletému trestu odnětí svobody, což odpovídalo žádosti státní zástupkyně. Současně s trestem je Dominik Feri povinen zaplatit poškozeným částku 510 tisíc korun. Toto je soudní verdikt v prvním stupni, který však není zatím pravomocný. Obhajoba se snažila dosáhnout osvobození.

"Pan obžalovaný trestnou činnost popřel. Sexuální aktivity s poškozenými připustil, ovšem s tím, že to bylo ve všech případech plně konsenzuální. Provedeným dokazováním ale soud vzal za prokázané, že se sexuálního násilí dopustil vůči všem poškozeným, poškozené mu souhlas k takovým aktivitám nedaly, naopak jim byly nepříjemné a odmítaly je, což mu daly najevo, a muselo to být jasné i z jejich odmítavého chování," uvedla soudkyně v odůvodnění rozsudku.

V úterý zazněly závěrečné řeči od obžaloby i obhajoby ve Feriho soudním procesu. Státní zástupkyně shrnula tři případy údajných sexuálních útoků, včetně incidentu, který měl probíhat na půdě Poslanecké sněmovny, jehož obětí měla být jedna ze stážistek. Obviněný Feri stále trvá na své nevině a tvrdí, že se jedná o výmysly. Jeho obhajoba zdůrazňuje možnost motivace k falešným obviněním ze strany údajných obětí, a to včetně finančního vyrovnání.

"Jediným skutečným poškozeným je sám obžalovaný," prohlásila u soudu jeho obhájkyně. Řekla také, že na Feriho byla zahájena mediální štvanice, která jej vykreslila jako sexuálního násilníka.

Nejnovější zprávy