Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Donald Trump: Spoluobžalovaných ve volební kauze mohlo být mnohem více

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Donald Trump: Spoluobžalovaných ve volební kauze mohlo být mnohem více

Andrea Malá

8. září 2023 20:28

Donald Trump

Volební kauza exprezidenta Donalda Trumpa v americkém státě Georgia mohla být, co se týká počtu obviněných, mnohem většího rozsahu. Zvláštní velká porota chtěla obvinit více než dvojnásobný počet lidí. 

Ukázaly to informace uvedené v nově zveřejněné soudní zprávě. Porota chtěla obvinit hned 39 lidí, obžalováno jich nakonec bylo o dvacet méně. Vyvázli například senátoři Kelly Loefflerová, David Perdue a Lindsey Graham či Trumpův někdejší poradce pro národní bezpečnost Michael Flynn a právníci Lin Wood a Cleta Mitchellová. 

Trump a jeho spolupracovníci jsou v kauze obviněni z 41 trestných činů, přičemž například za vydírání hrozí až dvacet let odnětí svobody. Exprezident už dal soudu na vědomí, že se cítí být nevinen.

Podle amerických médií se očekává dlouhý proces, který navíc bude moci běžet v televizi či na platformě YouTube. Lídr průzkumů pro republikánské primárky se vydal úřadům v Georgii v srpnu, kdy vznikla první vězeňská fotografie bývalé hlavy státu v historii Spojených států amerických. 

Trump byl během uplynulých měsíců obviněn rovnou ve čtyřech případech, v jednom jde například o nezákonné shromažďování tajných dokumentů. V Georgii je prošetřován kvůli pokusu zvrátit nepříznivý výsledek v minulých prezidentských volbách. 

Nejnovější zprávy