Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Drama v Rakousku: Policie ví o dvou Češích, kteří uvízli na Grossglockneru

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Drama v Rakousku: Policie ví o dvou Češích, kteří uvízli na Grossglockneru

Andrea Malá

5. února 2024 21:43

Rakouská policie, ilustrační fotografie.

Češi opět zaměstnali záchranáře v nejvyšších partiích rakouských Alp. Dva horolezci uvízli v nadmořské výšce 3200 metrů na rakouské nejvyšší hoře Grossglockner, kde budou s největší pravděpodobností muset zůstat i přes noc. Počasí totiž dnes neumožňuje vyslání vrtulníku.

O incidentu informovala korutanská policie. Muži ve věku 25 a 39 let zavolali na tísňovou linku už v neděli večer. Záchranným složkám sdělili, že na severní straně hory je zranil padající balvan, nicméně se dokázali schovat v jednoduchém stálém bivaku.

Na Grossglockneru ovšem panuje nevlídné počasí, které znemožňuje nasazení záchranného vrtulníku. Silný vítr v pondělí neumožnil jeho vzlet. Záchranáři udržují s horolezci telefonní spojení a po domluvě upustili od pozemní záchranné akce. 

Dvojice Čechů sdělila, že je na tom dobře a může nadále přebývat v bivaku. Podle dostupných informací jsou dobře vybaveni. Zítra bude situace znovu vyhodnocena. 

Grossglockner je nejvyšší hora Rakouska, která se nachází ve skupině Glockner patřící do Vysokých Taur a na hranici spolkových zemí Korutany a Tyrolsko.

Nejnovější zprávy