Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 18. října 2024

Svátek slaví Lukáš, zítra Michaela

VIDEO: Fantastické finále US Open! Novak Djokovič získal svůj 24. grandslamový titul

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Fantastické finále US Open! Novak Djokovič získal svůj 24. grandslamový titul

Jana Procházková

11. září 2023 4:09

Fantastické finále US Open! Novak Djokovič vyrovnal historický rekord

Srbský tenista Novak Djokovič se stal vítězem US Open poté, co porazil ruského soupeře Daniila Medveděva ve finále se skóre 6:3, 7:6, 6:3. Djokovič si tak připsal již 24. grandslamový titul, čímž vyrovnal absolutní rekord Australanky Margaret Courtové. Toto vítězství bylo pro Djokoviče čtvrtým triumfem v kariéře na turnaji US Open.

Novak Djokovič si výhrou na US Open upevnil svou pozici lídra v mužských historických tabulkách grandslamových titulů. Djokovič nyní drží 24 trofejí z turnajů velké čtyřky, zatímco druhý v pořadí Španěl Rafael Nadal má 22 grandslamových vítězství. Novak Djokovič se také vrátil na první místo světového žebříčku ATP po Carlosi Alcarasovi. Nadal, který byl obhájcem titulu, prohrál s Medveděvem v semifinále turnaje.

"Nole" si z Flushing Meadows odveze prémii tři miliony dolarů před zdaněním a 2000 bodů do žebříčku. Předtím na US Open triumfoval v letech 2011, 2015 a 2018. Na loňském turnaji nemohl startovat, protože nebyl očkován proti nemoci Covid-19. Letošní triumf má pro Djokoviče zvláštní příchuť. Pomstil totiž Medveděvovi finálovou prohru ze září 2021, kdy ho Rus připravil o kalendářní Grand Slam.

Také v letošní sezoně Djokovič vyhrál tři grandslamové turnaje. Neuspěl pouze ve finále Wimbledonu, v němž prohrál v pěti setech s Alcarazem. Medveděv podruhé tahal za kratší konec na US Open, kde v roce 2019 podlehl Nadalovi po pětisetovém dramatu.

Video: Djokovič získal 24. grandslamový titul | 2023 US Open | US Open Tennis Championships

Ve druhém setu Novak Djokovič a Daniil Medveděv hráli vyrovnaný zápas, s Djokovičem, který vedl 30:0 na returnu při stavu 2:2. Medveděv však dokázal vyhrát čtyři fiftýny v řadě, což ho posílilo. Ke konci setu měl několik brejkbolů, ale Djokovičovi se podařilo odehrát zlomové momenty a vyhrát tiebreak poté, co otočil skóre z 1:3 na 4:3. Druhý set trval 1 hodinu a 45 minut.

V třetím setu se Djokovič ujal vedení 3:1 brejkem v čtvrté hře. Medveděv však dokázal vyrovnat brejkem ve šesté hře, ale poté znovu ztratil podání, což Djokovič využil k tomu, aby zápas uzavřel vítězstvím. Djokovič proměnil první mečbol při svém podání a zvítězil 6:3, 7:6, 6:3. Tím zlepšil svou bilanci proti Medveděvovi na 10 výher a 5 porážek.

muži - dvouhra - finále:
Novak Djokovič (Srbsko-2) - Daniil Medveděv (Rusko-3) 6:4, 7:6 (5), 6:3

Nejnovější zprávy