Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Fiala a Válek oznámili dohodu: Do zdravotnictví jde přes 9 miliard, platy vzrostou až o 15 tisíc

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Fiala a Válek oznámili dohodu: Do zdravotnictví jde přes 9 miliard, platy vzrostou až o 15 tisíc

Andrea Malá

4. prosince 2023 20:09

Petr Fiala /ODS/

Krizi v českém zdravotnictví kvůli výpovědím z přesčasových prací se podle všeho podařilo zažehnat. Konečnou dohodu s protestujícími lékaři dnes oznámili premiér Petr Fiala (ODS) a ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). 

Podle Fialy se podařilo naplnit již dříve uzavřenou dohodu s lékaři, takže končí období nejistoty. Premiér poděkoval všem zúčastněným v čele s ministrem za rozumný přístup a spolupráci.

"Je to dobrá zpráva především pro všechny občany, kteří díky tomu budou mít jistotu přístupu ke zdravotní péči ve stejné míře jako dosud," konstatoval lídr občanských demokratů na síti X.

Uzavření dohody potvrdil také Válek. Lékaři podle něj souhlasili s vládou navrženým modelem přerozdělení více než devíti miliard korun jednotlivým zdravotníkům a nezdravotnickému personálu v nemocnicích. 

"Mladí lékaři po škole dostanou přidáno 5 tisíc korun, po zkoušce po kmeni 8 tisíc korun a ti po atestaci 15 tisíc korun. Nelékařští zdravotníci a nezdravotnický personál dostanou přidáno 5 %," dodal ministr s tím, že finální znění dohody bude podepsáno do konce týdne. 

Nejnovější zprávy