Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Fico se v úterý omlouval, že přežil. V pátek ho potkali na dovolené v cizině

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Fico se v úterý omlouval, že přežil. V pátek ho potkali na dovolené v cizině

Andrea Malá

13. července 2024 11:41

Robert Fico

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který v tomto týdnu poprvé od květnového atentátu zavítal na jednání vlády, je na dovolené v Chorvatsku. Upozornil na to Denník N. V pondělí přitom uplynou teprve dva měsíce od chvíle, co se stal terčem útoku. 

Fico je na dovolené se svou přítelkyní Katarínou Szalayovou. Deník zveřejnil fotografii, jak politik opírající se o berli nakupuje v místním supermarketu ve Střední Dalmácii. V obchodě ho doprovázela ochranka. Snímek je z pátečního dopoledne. 

Denník N se zeptal slovenského úřadu vlády, zda je Fico momentálně na dovolené, případně kdy bude mít dovolenou a kdy bude opět řídit jednání vlády. Odpovědi se zatím nedočkal. 

Fico se v úterý poprvé od květnového atentátu zavítal na jednání vlády, informovala agentura TASR. Už předtím se zúčastnil cyrilometodějských slavností či zemědělské sklizně. "Pomalu se vracím do pracovního tempa a doufám, že brzy budu v pořádku, abych mohl naplno vykonávat svou funkci, do které mě zvolili občané Slovenské republiky," řekl novinářům.

Slovenský premiér zároveň v úterý zveřejnil novou fotografii na facebookovém profilu, u které se znovu opřel do novinářů i politických soupeřů. "Drahá progresivně liberální média a opozice, promiňte, že jsem přežil, ale jsem zpět," napsal na sociální síti. 

Jeden z ministrů se po úterním jednání kabinetu nechal slyšet, že předseda vlády byl v pořádku a vedl jednání stejným způsobem jako v minulosti. Vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) přitom na konci června tvrdil, že Fico bude mít po atentátu trvalé následky, i když se chce s plným nasazením vrátit do práce.

K atentátu došlo 15. května po výjezdním zasedání vlády v Handlové. Specializovaný trestní soud v Pezinku v květnu poslal pachatele do vazby, je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. 

Nejnovější zprávy