Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Hackeři ukradli data 7000 zaměstnanců Sony. Jde o druhé napadení firmy za dva týdny

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Hackeři ukradli data 7000 zaměstnanců Sony. Jde o druhé napadení firmy za dva týdny

Jana Procházková

6. října 2023 17:43

Ilustrační fotografie

Společnost Sony Interactive Entertainment oznámila přibližně 6 800 současným a bývalým zaměstnancům, že jejich osobní údaje byly odcizeny hackery. Informuje o tom server Bleeping Computer.

Společnost uvedla, že zdrojem úniku byla aplikace pro přenos souborů s názvem MOVEit. Jde o druhý útok na Sony za poslední dva týdny. K odpovědnosti za útok se přihlásila skupina Ransomware CL0P a společnost Progress Software, prodejce MOVEit, informovala společnost Sony o zranitelnosti.

Po zjištění nelegálního stahování společnost Sony platformu vypnula a zranitelnost opravila. Firma o tom informovala i orgány činné v trestním řízení a provádí šetření. Hackeři získali přístup k osobním údajům amerických pracovníků a společnost Sony poskytuje postiženým služby sledování úvěrů. Kromě toho se společnost Sony minulý týden stala obětí dalšího hacku, když hackeři prolomili servery v Japonsku a ukradli 3,14 GB dat. Sony útok, ke kterému se přihlásila skupina Ransomed.vc, vyšetřuje.

Společnost zdůrazňuje, že tento útok neměl negativní dopad na její provoz. Společnost Sony byla napadena již dříve, včetně hacknutí PlayStation v roce 2011 a Sony Pictures v roce 2014.

Nejnovější zprávy