Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 16. října 2024

Svátek slaví Havel, zítra Hedvika

HROZÍ DOŽIVOTÍ! Matka nalezeného novorozence si vyslechla obvinění

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

HROZÍ DOŽIVOTÍ! Matka nalezeného novorozence si vyslechla obvinění

Andrea Malá

16. října 2024 19:16

Ilustrační fotografie

Policie ve středu obvinila z pokusu o vraždu matku novorozence, který byl o víkendu živý nalezen v kontejneru v Ústí nad Labem. Devatenáctiletá dívka se doznala, hrozí jí případně až doživotí. 

"Policejní vyšetřovatel obvinil matku nalezeného novorozence ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Žena se ke svému činu jako podezřelá doznala. V případě soudem uznané viny obviněné hrozí trest odnětí svobody až do výše 20 let, nebo výjimečný trest," uvedla policie ve středu na sociální síti X.

Ústecká policie o případu poprvé informovala v neděli s tím, že krajští kriminalisté se zabývají nálezem novorozence v kontejneru v ústecké části Střekov. O den později sdělila, že nalezené miminko je zdravé a jde o chlapce, který dostal jméno Jáchym. V úterý pak policie uvedla, že zadržela podezřelou.

"Operativně pátrací činností kriminalisté zjistili totožnost ženy, která měla novorozence do kontejneru odložit. V současné době je tato devatenáctiletá žena z Ústí nad Labem zadržena a probíhají další procesní úkony," napsala na sociální síti X.

Policie zároveň poděkovala veřejnosti za cenné poznatky, které byly poskytnuty v souvislosti se zveřejněnými fotografiemi dámského oděvu. Strážci zákona totiž v pondělí ukázali bundu, ve které bylo miminko zabaleno. 

Nejnovější zprávy