Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 15. září 2024

Svátek slaví Jolana, zítra Ludmila

Internetem se šíří další hrozba útoku! Míří na všechny české a slovenské školy

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Internetem se šíří další hrozba útoku! Míří na všechny české a slovenské školy

Lenka Kučerová

3. září 2024 20:50

Ilustrační fotografie

Policie prověřuje další výhrůžku šířící se na sociálních sítích, tentokrát zaměřenou na všechny typy škol v České republice, s termínem na středu 4. září. Podle jejich vyjádření na sociální síti X se však výhrůžka zatím nejeví jako relevantní.

„Máme informace o tom, že na sociálních sítích koluje prohlášení, které tentokrát cílí na všechny typy škol (nejen ZŠ) a na datum 4. září 2024,“ uvedla Policie ČR s odkazem na předchozí výhrůžku, která v úterý přišla e-mailem stovkám škol a oznamovala podminování základních škol.

Policie dále na sociální síti X uvedla, že na případu nadále pracuje a spolupracuje se slovenskými kolegy, kteří řeší téměř identickou hrozbu.

„Jakmile zjistíme další okolnosti, budeme veřejnost informovat. Z dosavadních poznatků se nám však tato pokračující výhrůžka nezdá jako relevantní,“ uvedla Policie ČR.

Už dnešní den zaměstnal tuzemskou policii. Stovkám škol po celé zemi byl doručen e-mail s hrozbou bombového útoku. Činem se nyní zabývá protiteroristická jednotka.

"Aktuálně po celé ČR prověřujeme výhružný email, který byl adresován stovkám škol a ve kterém pisatel institucím oznamuje, že jsou zaminované. Se zástupci škol intenzivně komunikujeme a přijali jsme příslušná opatření, v rámci kterých chceme do běžného chodu zasahovat co nejméně," informovala policie krátce po 10. hodině na síti X.

Policie sdělila veřejnosti, že nemá konkrétní informace o tom, že by měl být někdo ohrožen. Na případu pracuje i Národní centrála proti terorismu, extrémismu a kybernetické kriminalitě.

Nejnovější zprávy