Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 4. října 2024

Svátek slaví František, zítra Eliška

Jezevčíka Žeryka potkal krutý osud! Česko šokoval případ z Teplic

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Jezevčíka Žeryka potkal krutý osud! Česko šokoval případ z Teplic

Andrea Malá

4. října 2024 11:48

Jezevčík, ilustrační fotografie.

Kauza mrtvého štěněte jezevčíka zasáhla širokou veřejnost a vyvolala silné emoce v pejskařské komunitě. V neděli se uskuteční vzpomínková akce na uctění památky psa, zatímco policie se již začala případem zabývat, protože existuje podezření z týrání. Pokud se prokáže vina, mohou být obvinění čelící až šestiměsíčnímu vězení.

Zpráva o zřejmě utýraném jezevčíkovi Žerykovi rozvířila emoce nejen mezi milovníky zvířat v Teplicích. "Jeho život skončil dřív, než vůbec pořádně začal. Nedožil se ani jednoho roku," říká útulek z Žimu a apeluje na veřejnost, aby se k případným svědkům chování jeho majitelů Vladislava T. a Mercedes I. nebránili ozvat.

"Prosíme, nemlčte. Prosíme, ozvěte se nám nebo přímo policii," dodávají. V neděli pejskaři plánují vzpomínkovou akci, která přilákala už více než 500 zájemců. Tato událost ukazuje, jak silně veřejnost vnímá otázku týrání zvířat a jak moc je důležité jednat, pokud se někdo stane svědkem takových činů.

Policie už zasáhla do případu a zabývá se podezřením na týrání zvířat. "Tepličtí kriminalisté v tomto případu prověřují dvě osoby pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat," uvedla pro TN.cz policejní mluvčí Ilona Gazdošová. "Policisté se zabývají všemi získanými poznatky z řad veřejnosti, avšak s ohledem na počátek prověřování nemůžeme sdělit žádné podrobnější informace." Tento krok ukazuje, že úřady berou podezření na týrání zvířat vážně a snaží se zjistit pravdu, což je pro milovníky zvířat a veřejnost povzbudivé. Všichni se těší na další kroky v této závažné kauze a doufají, že spravedlnost bude vykonána.

Bývalým majitelům štěněte Žeryka hrozí dokonce trestní stíhání. "Díky novelizaci trestního zákoníku z roku 2020, kterou jsme prosadili, se v případě prokázání viny již nejedná o přečin, ale o zločin," varuje právník Robert Plicka z organizace Hlas zvířat. "A v případě teplického incidentu se může jednat dokonce o tu nejzávažnější formu, za kterou hrozí až šest let vězení."

Tato skutečnost ukazuje na rostoucí citlivost společnosti vůči týrání zvířat a na snahu právního systému zpřísnit sankce za takovéto trestné činy. Je povzbudivé vidět, že zákonodárci berou ochranu zvířat vážně a vyzývají k odpovědnosti za zločiny spáchané na bezbranných tvorech. Všichni, kdo se podíleli na týrání Žeryka, by si měli být vědomi důsledků svých činů.

Podle deníku Blesk existují nahrávky, které mají dokládat týrání psa Žeryka jeho bývalými majiteli. V jednom záznamu muž říká: "Doufám, že chcípne brzo. On po mně vyjel, normálně jsem mu dal granáta, prostě bombu na držku." Další část záznamu obsahuje slova: "Všude chije, chová se jako zmd, na něj musíš bejt tvrdej."

Redakce TN.cz se snažila získat reakce od bývalých majitelů. Vladislav T. na dotazy reagoval pouze sprostými nadávkami, zatímco Mercedes I. odmítla jakékoli vyjádření k této záležitosti. Tato situace vzbuzuje silné emoce a volání po spravedlnosti ze strany veřejnosti a ochránců zvířat.

Nejnovější zprávy