Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Kalouskův comeback se zatím nekoná. TOP 09 mu zatrhla kandidaturu do Bruselu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kalouskův comeback se zatím nekoná. TOP 09 mu zatrhla kandidaturu do Bruselu

Andrea Malá

14. prosince 2023 20:27

Miroslav Kalousek

Návrat Miroslava Kalouska do vrcholné politiky se zatím nekoná, výhledově ale není vyloučen. TOP 09 mu dnes zatrhla kandidaturu do Evropského parlamentu, navrhla mu ale budoucí kandidaturu do Senátu. 

Předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová informovala, že lídrem kandidátky pro eurovolby bude nynější europoslanec Luděk Niedermayer a záda mu bude krýt poslanec Ondřej Kolář. 

Výkonný výbor TOP 09 podle ní zároveň navrhl Kalouskovi, aby za koalici Spolu kandidoval do Senátu a pomohl k zisku velmi důležitého mandátu. 

"Nikdy jsem se netajila tím, že Miroslava Kalouska považuji za nebojácného a zkušeného politika s velkým darem řeči. Domnívám se, že v situaci, kdy hnutí ANO začíná opětovně útočit na Senát, je právě on člověkem, který zde může odvést neocenitelnou práci pro demokracii," napsala. 

Kalousek sdělil svým sympatizantům, že jeho kandidatura do Evropského parlamentu nebyla schválena. "Překvapen nejsem, velké iluze jsem si nedělal. Nechtěl jsem však především zklamat důvěru 12 krajských organizací strany, které si mě na kandidátce přály a podporovaly mě. Rozhodnutí přijímám. Proces, který k němu vedl, byl navíc zdrojem řady informací zajímavých jak pro mě, tak pro veřejnost," uvedl na sociální síti X. 

Nejnovější zprávy