Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 18. května 2024

Svátek slaví Nataša, zítra Ivo

Němečtí policisté budou kvůli migrantům i na hranicích s Českem

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Němečtí policisté budou kvůli migrantům i na hranicích s Českem

Andrea Malá

27. září 2023 20:51

Německá policie, ilustrační fotografie.

Německo od dnešního dne zesílilo policejní kontroly na hranicích s Českem a Polskem kvůli migraci. Nejde ovšem o zavedení stálých kontrol, zdůraznila ministryně vnitra Nancy Faeserová. Kolik strážců zákona se do opatření zapojí, není jasné.

O rozhodnutí Berlína informoval web Euronews. Nová opatření vešla v platnost okamžitě. Může jít o reakci na úterní dění, kdy německá policie našla přes sto Syřanů v bytech během zásahu proti síti pašeráků. 

Česká policie následně během středy informovala, že policejní prezident Martin Vondrášek se dohodl s německým spolkovým protějškem Dieterem Romannem na intenzivnější spolupráci v oblasti boje s nelegální tranzitní migrací.

"Výrazně zvýšíme kontrolní činnost na východních a západních hranicích a budeme pokračovat ve společných příhraničních hlídkách s našimi německými a slovenskými kolegy," uvedla policie na síti X.

Strážci zákona poznamenali, že počty zajištěných nelegálních migrantů jsou řádově nižší, ale naopak počty zadržených převaděčů již přesáhly celková loňská čísla. 

Nejnovější zprávy