Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Nová Škoda Superb a Kodiaq s úplně novými interiéry a virtuálními kokpity. SLEDUJTE FOTO!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Nová Škoda Superb a Kodiaq s úplně novými interiéry a virtuálními kokpity. SLEDUJTE FOTO!

Jana Procházková

29. srpna 2023 10:57

Druhá generace modelu Škoda Kodiaq (na fotce) a nový Superb dostávají zcela nový design interiéru  s virtuálním kokpitem, head-up displejem a 13 Video

Škoda Auto představuje zcela nový interiér s virtuálním kokpitem, head-up displejem a 13" infotainment obrazovkou, ještě před světovou premiérou nových generací modelů Kodiaq a Superb. Společnost informovala redakci EXTARSIMO.cz ve své tiskové zprávě.

V interiéru je nově umístěn volič DSG převodovky na sloupku řízení, což přináší praktičnost. Středová konzola má jednoduchý design a poskytuje cestujícím více prostoru. Pro snadnější ovládání funkcí vozu jsou k dispozici multifunkční ovladače nazvané Smart Dials, které umožňují intuitivní ovládání. Tyto ovladače jsou otočné a stlačitelné, a digitální displej na nich poskytuje přehledný komplexní přehled funkcí vozu. Kromě nových funkcí se nová generace modelů Kodiaq a Superb také zaměřuje na udržitelnost. Vozidla využívají potahové látky vyrobené z 100% recyklovaného polyesteru, čímž přispívají k snížení ekologického otisku.

"Interiéry značky Škoda pro nás znamenají intuitivnost, jednoduchost, orientaci na zákazníka a chytrá řešení. Naší nejnovější inovací jsou multifunkční ovladače (Smart Dials). Umožnily nám rozšířit intuitivní možnosti ovládání funkcí vozu a spojit to nejlepší z obou světů: manuální ovládací prvky a digitální displeje. V nových interiérech vozů Kodiaq a Superb se objeví také velký volně stojící displej, volič převodovky umístěný na sloupku řízení a středová konzola s čistým vzhledem. Díky těmto změnám se nám podařilo vytvořit ještě prostornější a útulnější interiér, který je poutavý a praktický a zároveň nabízí zákazníkům skutečnou přidanou hodnotu.“ říká Peter Olah, vedoucí designu interiéru ve společnosti Škoda Auto.

Automobilka vylepšila interiér obou připravovaných modelů s ohledem na individuální úpravy. Například byl upraven volant, přístrojový štít, palubní deska a dekorační prvky. Zásadní změnou je umístění voliče převodovky na sloupek řízení, což zpřístupňuje jeho ovládání. Tímto způsobem vzniká prostornější a čistější vzhled středové konzoly, což přináší více místa cestujícím na předních sedadlech. Nově se objevuje head-up displej, doplňovaný 10" virtuálním kokpitem, a také centrální infotainmentová obrazovka s úhlopříčkou 13", což je největší velikostí dosud. Důležitou novinkou jsou také multifunkční ovladače nazvané Smart Dials, které kombinují manuální a digitální ovládání pro ještě intuitivnější ovládnutí funkcí vozu.

Česká automobilka také přináší nový koncept ovládání ve svých vozech pomocí multifunkčního panelu, který kombinuje manuální a digitální ovládací prvky. Tři otočné a stlačitelné ovladače pod obrazovkou infotainmentu mají digitální displej s aktivní oblastí o průměru 32 milimetrů. Tyto ovladače umožňují rychlý přístup k různým funkcím vozu podle vybavení. Dva vnější ovladače jsou pro teplotu, vyhřívání, ventilaci sedadel a zobrazují aktuální funkce. Prostřední ovladač umožňuje ovládání až čtyř funkcí, včetně hlasitosti, ventilace a jízdních režimů. Jeho funkce lze konfigurovat v infotainment menu, a přepínání mezi nimi se provádí dlouhým stiskem tlačítka. Tento nový koncept zvedá standard ovládání na vyšší úroveň.

Zvýšený komfort v autě díky bezdrátovému nabíjení chytrých telefonů (15 W, 2 telefony u Kodiaqu s chlazením). Až 4 USB-C konektory (45 W) a 1 vnitřní zrcátko (15 W). Kodiaq má ergonomická sedadla s masáží a novou schránkou. Superb s novým designem volantu, přístrojové desky a sedadel s masáží (10 masážních vaků, nastavitelná bederní opěrka). Vyhřívání ovládatelné přes menu klimatizace.

U nového vozu Superb (na fotce) je volič převodovky umístěn na sloupku řízení, kde je velmi dobře dosažitelný. Středová konzola má díky tomu jednoduchý čistý vzhled. Stejný koncept nabízí i Kodiaq druhé generace. Video 4 Otevřít galerii

Škoda v interiéru používá udržitelné textilie a materiály, včetně ekologicky vyčiněné kůže. Model Kodiaq nabízí různé interiéry, včetně ecoSuite s recyklovaným polyesterem a kůží z kávových zrn. Nejvyšší model L&K má také interiér Suite s udržitelně vyčiněnou kůží z olivové vody. Tradiční Simply Clever prvky zahrnují deštník a škrabku na led.

Nejnovější zprávy