Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Škoda představila čtvrtou generaci modelu Superb

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Škoda představila čtvrtou generaci modelu Superb

Lenka Kučerová

2. listopadu 2023 20:18

Škoda Superb čtvrté generace

Čtvrtá generace modelu Superb, kterou dnes představila automobilka Škoda, bude vyráběna ve verzích a liftback. Oba typy se pyšní novým designem a šesti variantami motorizace.

Nový Superb bude vybaven druhou generací Matrix-LED předních světlometů, které přispívají k modernímu a sofistikovanému vzhledu. Model Superb čtvrté generace také dostane výraznou masku chladiče v novém odstínu Dark Chrome, což společně s logem Škoda na kapotě a lištami předního nárazníku posiluje jeho prestižní vzhled.

Interiér modelu Superb bude vyráběn v šesti různých designech, z nichž každý klade důraz na udržitelnost. Můžete si vybrat textilie vyrobené z 100% ekologických materiálů. K tomu Škoda přináší inovativní multifunkční ovladače (Smart Dials) a nový koncept interiéru s volně stojící obrazovkou infotainmentu o úhlopříčce 13 palců, což zajišťuje snadné ovládání.

V nabídce motorizací najdeme tři benzinové a dva naftové motory, s výkony od 110 kW (150 k) až po 195 kW (265 k). Novinkou je i plug-in hybridní pohon dostupný pouze pro verzi kombi, a také mild-hybridní varianta. Model Superb čtvrté generace přináší inovativní asistenční systémy, jako je asistent při odbočování nebo asistence při průjezdu křižovatkou, které mají v tomto modelu premiéru.

U nového vozu Superb (na fotce) je volič převodovky umístěn na sloupku řízení, kde je velmi dobře dosažitelný. Středová konzola má díky tomu jednoduchý čistý vzhled. Stejný koncept nabízí i Kodiaq druhé generace. Video 7 Otevřít galerii

Rozšíření délky a výšky vozu přispělo k prostornosti interiéru. Objem zavazadlového prostoru se zvětšil o 20 litrů na 645 litrů pro verzi liftback a o 30 litrů na 690 litrů pro verzi kombi. Výrobce také rozšiřuje nabídku vozů Superb o šest nových barev.

Superb čtvrté generace nabízí vylepšené inteligentní asistenční systémy. Novinky zahrnují asistenta pro odbočování a antikolizní asistenta. Další osvědčené systémy, jako je asistovaná jízda, asistent změny jízdního pruhu a Front Assist, byly významně vylepšeny. V případě nehody poskytuje model Superb proaktivní ochranu cestujících a až deset airbagů.

Superb také disponuje různými inteligentními prvky řady Simply Clever. Mezi tyto prvky patří například kapsy na mobilní telefony pro cestující vzadu, USB konektor u vnitřního zpětného zrcátka, praktický trychtýř v uzávěru nádržky ostřikovače, kapsa pod krytem zavazadlového prostoru a dokonce i balíček pro spaní s vlastními opěrkami hlavy a přikrývkou, což přidává na komfortu a pohodlí cestujících.

Nejnovější zprávy