Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 23. října 2024

Svátek slaví Teodor, zítra Nina

Nové informace o řádění vraha na Plzeňsku: Policie s případem pokročila!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Nové informace o řádění vraha na Plzeňsku: Policie s případem pokročila!

Andrea Malá

22. října 2024 21:39

Ilustrační fotografie

Policie v úterý zveřejnila nové informace k případu vražedného běsnění muže, který na Plzeňsku jednu ženu zabil a u druhé se o to pokusil. Údajně má jít o primáře z domažlické nemocnice. Kriminalisté podezřelého muže v úterý obvinili z vraždy, pokusu o vraždu a znásilnění. 

Policie v úterý potvrdila, že se případem zabývá od nedělního večera, kdy přijala oznámení o násilném trestném činu. "V průběhu večera pak vyšlo najevo, že došlo ke dvěma vraždám, v jednom případě se jednalo o vraždu ve stádiu pokusu, v druhém případě pak došlo k dokonání trestného činu," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

Skutků se měl dopustit čtyřicetiletý muž, jehož profesi policie nespecifikovala. "V přesně nezjištěnou dobu, nejméně od pátku 18. do neděle 20. října, vstoupil do bytu v Plzni, který užívala poškozená osmadvacetiletá žena, s úmyslem ji usmrtit. Zraněním, které jí způsobil, pak přivodil její smrt. Poté v bytě v Třemošné, kde měl domluvenou schůzku se sedmatřicetiletou ženou, zde napadl i ji," sdělila mluvčí.

Podezřelý se následně pokusil o sebevraždu, při násilném vstupu do bytu v Plzni jej zadržela zásahová jednotka. Na místo následně dorazil výjezd krajských kriminalistů, který měl na starosti ohledání místa činu, zajištění důkazů či provedení výslechů. 

Dnes kriminalisté zahájili trestní stíhání muže pro podezření ze spáchání zvlášť závažných zločinů vraždy, pokusu o vraždu a znásilnění. "Státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem bude doručen podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," dodala Brožová.

Nejnovější zprávy