Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 15. září 2024

Svátek slaví Jolana, zítra Ludmila

Novinky o útoku v Domažlicích: Co je s pachatelkou? Z čeho ji policie viní?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Novinky o útoku v Domažlicích: Co je s pachatelkou? Z čeho ji policie viní?

Andrea Malá

4. září 2024 13:53

Policie zasahuje v jedné ze škol v Domažlicích. (3.9.2024)

Policie ve středu popsala zásah při úterním útoku na škole v Domažlicích, kde školačka s nožem napadla jiné žáky. Dvě děti utrpěly zranění, která naštěstí nebyla vážná. Policisté potvrdili, že podezřelou zadržel školní personál. Strážci zákona také objasnili, jaké národnosti je pachatelka. 

Policie v obsáhlé tiskové zprávě uvedla, že v úterý kolem osmé hodiny ráno přijala na tísňové lince 158 oznámení o útoku nožem na Základní škole Komenského 17 v Domažlicích. Na místo ihned vyjela prvosledová hlídka, která na místo činu dorazila v 8:06. 

"Krátce poté k této škole přijeli i kolegové z domažlického dopravního inspektorátu, následovaly další hlídky, včetně policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování. Po příjezdu na místo jsme si od zaměstnanců školy převzali dívku, která se tohoto protiprávního jednání měla dopustit, s tím, že z naší strany byla zajištěna ve čtvrt na devět ráno a následně se jí začala věnovat i policejní psycholožka," řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Strážci zákona nezapomněli ocenit duchapřítomnost zaměstnanců školy, kteří podezřelou dívku na místě omezili na osobní svobodě a zabránili jejímu počínání.

Při útoku došlo ke zranění dvou dětí, které však nebyly v ohrožení života a ještě během úterý byly z nemocnice propuštěny do domácí péče. Jedno dítě pak utrpělo šok. 

Případ si převzala výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Na místě byla provedena řada prvotních a neodkladných úkonů, především zajištění a ohledání místa činu a zajištění věcí důležitých pro trestní řízení či zjišťování okolností případu, včetně vytěžování a výslechů zainteresovaných osob.

Podezřelá dívka byla za přítomnosti sociální pracovnice převezena na policejní služebnu, kde proběhl její výslech a další nezbytné úkony. Pachatelka byla poté převezena do nemocnice, ve které je po provedeném lékařském vyšetření v současné době dívka hospitalizována. Trestní řízení nadále probíhá. Předmětem dalšího prošetřování bude i motiv činu, který byl kvalifikován jako pokus o vraždu. 

"S ohledem na příspěvky, které se objevují ve virtuálním prostředí v diskuzích pod jednotlivými články, opětovně sdělujeme, že podezřelá dívka není cizí státní příslušnosti. Tuto informaci zdůrazňujeme i přesto, že u takto nešťastné události, jakou je tato, nehraje státní příslušnost žádnou roli, obzvlášť pokud jde o děti," dodala mluvčí Burešová. 

Nejnovější zprávy