Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

Otřesný případ domácího násilí. Muž týral manželku i před dětmi, hrozí mu osm let

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Otřesný případ domácího násilí. Muž týral manželku i před dětmi, hrozí mu osm let

Andrea Malá

10. listopadu 2023 16:05

Policie České republiky, ilustrační fotografie

Otřesný případ dlouholetého násilí v rodině řeší policie v Olomouckém kraji. Dvaačtyřicetiletý muž podle zjištění kriminalistů, kteří už jej obvinili, patnáct let týral manželku před zraky jejich dětí. Obviněný je ve vazbě, u soudu mu hrozí až osm let vězení. 

Případ se začal psát v roce 2008, kdy začal obviněný pod vlivem alkoholu vulgárně napadat svou o dva roky starší manželku. Neváhal také slovně útočit i na její rodiče, protože všichni žili pod jednou střechou. Podle zjištění policistů dokonce manželčinu matku napadl i fyzicky. 

Násilí ale především čelila manželka. "Ta si od něj měla často vysloužit facky či rány pěstí do obličeje a do různých částí těla. V jednom případě mělo dojít i k incidentu, během kterého ji měl kopat do břicha, nohou a oblasti zad," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Po smrti rodičů se dvojice v roce 2020 přestěhovala do jiného bytu, kde agresivní chování gradovalo. Podle tiskové zprávy měl muž v podnapilém stavu manželce denně nadávat, a to i za přítomnosti dětí. Zároveň ji s různou četností a intenzitou bil po celém těle a škrtil. 

K posledním dvěma útokům mělo dojít během letošního léta. "Žena měla být vystavena jak slovnímu, tak i fyzickému napadání. Kromě zmíněného jednání ji měl pod různými pohrůžkami zakazovat chodit na procházky, stýkat se s přáteli a rodinnými příslušníky," uvedla mluvčí.

Týraná žena se v listopadu obrátila na policii, která muže vykázala ze společného obydlí. On za manželkou přesto opakovaně chodil do místa bydliště, kde ji slovně napadal. Proto je podezřelý nejen ze zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a ohrožování výchovy dítěte, ale také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněný už byl dříve soudně trestán za násilnou a majetkovou trestnou činnost.

Nejnovější zprávy