Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Policie chce poslat do vězení muže, který znásilnil maminku čekající na syna

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Policie chce poslat do vězení muže, který znásilnil maminku čekající na syna

Andrea Malá

27. srpna 2024 19:19

Policie České republiky, ilustrační fotografie

Pražská policie navrhla obžalovat čtyřicetiletého muže za loupež, znásilnění, omezování osobní svobody a další činy. Měl se v únoru na Praze 9 dopustit znásilnění ženy, která čekala před školou na svého syna. Hrozí mu až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

“V případu z Proseku byla práce na případu ukončena a kriminalisté podali na Městské státní zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby pro trestné činy loupež, znásilnění, omezování osobní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,” uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk pro server novinky.cz.

Obvodní soud pro Prahu 9 na začátku února poslal podezřelého muže do vazby. Shledal totiž, že existují důvodné obavy, že by se skrýval či dokonce pokračoval v trestné činnosti.

Strážci zákona hledali asi 180 centimetrů vysokého a česky mluvícího muže, který donutil pod pohrůžkou násilí ženu, která seděla v autě a čekala na syna před školou na Praze 9, aby si přesedla na místo spolujezdce. Následně ji odvezl na neznámé místo a znásilnil. S vozidlem pak přejel do Okřínecké ulice a z místa odešel.

Policie poté informovala o dopadení podezřelého, zadržela ho ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie. Na případu pracovali kriminalisté z mravnostního oddělení třetího policejního obvodu a kriminalisté z prvního oddělení pražské policie.

Nejnovější zprávy