Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 7. září 2024

Svátek slaví Regína, zítra Mariana

Policie objasnila okolnosti nečekaného úmrtí brankáře Romana Čechmánka (†52)

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Policie objasnila okolnosti nečekaného úmrtí brankáře Romana Čechmánka (†52)

Andrea Malá

15. listopadu 2023 16:49

Policie České republiky, ilustrační fotografie

Policie se hned o víkendu začala zabývat náhlým úmrtím Romana Čechmánka, které zasáhlo celý český sport a hokej zejména. Čechmánek byl totiž u olympijského triumfu i třech titulů ze světového šampionátu. Dnes policie oznámila, k jakým závěrům dospěla.  

"Byla vyloučena sebevražda a na úmrtí dvaapadesátiletého muže se s jistotou nepodílela žádná další osoba," řekla mluvčí policie Monika Kozumplíková podle ČT sport. Přesnou příčinu smrti veřejnosti nesdělila. Někdejšího reprezentanta našel v bytě v jedné z obcí na Zlínsku rodinný příslušník. Už dříve se objevily informace, že šlo o syna zesnulého sportovce. 

Bývalý brankář naposledy vedl uherskohradišťskou mládež. Podle informací serveru iSport.cz se mu mělo udělat špatně, následně prý chyběl na zápase a nebral telefon. Jak známo, v posledních letech se kvůli nevydařenému podnikání potýkal se soudními spory, které vyvrcholily tříletým trestem odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. 

Čechmánek měl lví podíl na úspěších českého hokeje v druhé polovině 90. let a na přelomu tisíciletí. S reprezentací získal tři zlaté (1996, 1999 a 2000) a dvě bronzové medaile ze světového šampionátu, byl také olympijským vítězem z Nagana.

V klubovém hokeji je nejvíce spojený s úspěchy Vsetína, který za jeho působení pětkrát vyhrál českou extraligu. Úspěšný brankář po tuzemských titulech odešel do zámoří, kde chytal za Philadelphii a Los Angeles. Kariéru ukončil v roce 2009. 

Nejnovější zprávy