Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 7. září 2024

Svátek slaví Regína, zítra Mariana

Policie se zabývá náhlou smrtí Čechmánka (†52): Příčinu smrti určí pitva

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Policie se zabývá náhlou smrtí Čechmánka (†52): Příčinu smrti určí pitva

Andrea Malá

13. listopadu 2023 8:31

Ilustrační fotografie

Český hokej v neděli zasáhla smutná zpráva o náhlém úmrtí bývalého brankáře Romana Čechmánka, jehož okolnosti zůstávají pro tuto chvíli nevyjasněné. Do věci se proto vložila policie. 

"Protože koronerka nemohla na místě určit příčinu úmrtí, byla nařízena zdravotní pitva. Policisté vyloučili cizí zavinění smrti," řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková serveru novinky.cz.

Podle předběžných výsledků by nemělo jít ani o sebevraždu. Někdejšího reprezentanta našel v bytě v jedné z obcí na Zlínsku rodinný příslušník. Už dříve se objevily informace, že šlo o syna zesnulého sportovce. 

Bývalý brankář naposledy vedl uherskohradišťskou mládež. Podle informací serveru iSport.cz se mu včera mělo udělat špatně, následně prý chyběl na zápase a nebral telefon. Jak známo, v posledních letech se kvůli nevydařenému podnikání potýkal se soudními spory, které vyvrcholily tříletým trestem odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. 

Čechmánek měl lví podíl na úspěších českého hokeje v druhé polovině 90. let a na přelomu tisíciletí. S reprezentací získal tři zlaté (1996, 1999 a 2000) a dvě bronzové medaile ze světového šampionátu, byl také olympijským vítězem z Nagana.

V klubovém hokeji je nejvíce spojený s úspěchy Vsetína, který za jeho působení pětkrát vyhrál českou extraligu. Úspěšný brankář po tuzemských titulech odešel do zámoří, kde chytal za Philadelphii a Los Angeles. Kariéru ukončil v roce 2009. 

Nejnovější zprávy