Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Smrt hokejisty Adama Johnsona (†29): Policie promluvila o vyšetřování

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Smrt hokejisty Adama Johnsona (†29): Policie promluvila o vyšetřování

Andrea Malá

3. listopadu 2023 21:41

Ilustrační fotografie.

Hokejovým světem během posledního říjnového víkendu otřásla tragická nehoda ve Velké Británii. Devětadvacetiletý americký útočník Adam Johnson podlehl zraněním, která utrpěl během utkání ve Velké Británii. Tragickou událost už od soboty vyšetřuje policie. 

Zápas Challenge Cupu byl kvůli incidentu ukončen v 35. minutě, uvedla BBC. Johnson utrpěl řeznou ránu na krku od brusle jednoho z hráčů a hned na místě mu byla poskytnuta první pomoc. Později byl převezen do nemocnice v Sheffieldu, kde vážným zraněním podlehl. Nedělní zápasy soutěže byly s ohledem na tragédie odloženy.

Johnson si během kariéry zahrál i v zámořské NHL, dres Pittsburgh Penguins oblékl třináctkrát, vstřelil gól a na další tři přihrál. Poslední roky strávil v Evropě, hrál například za švédské Malmö či německý Augsburg. 

Britská policie podle BBC potvrdila, že probíhají nejrůznější úkony, například zkoumání záběrů incidentu, výslechy aktérů či svědků či porady se specializovanými odborníky. Policisté ale upozornili, že zatím není nikdo z čehokoliv podezřelý.

"Jako u všech nečekaných a náhlých úmrtí je běžnou praxí policie, aby zcela vyšetřila okolnosti," uvedl mluvčí policie a vyzval lidi, aby se na sociálních sítích zdrželi spekulací. 

Nejnovější zprávy