Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 27. června 2024

Svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír

Britští policisté zatkli hokejistu kvůli smrti protihráče Adama Johnsona

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Britští policisté zatkli hokejistu kvůli smrti protihráče Adama Johnsona

Andrea Malá

14. listopadu 2023 21:41

Ilustrační fotografie.

Britská policie oznámila posun ve vyšetřování tragické smrti hokejisty přímo na ledě. Devětadvacetiletý americký útočník Adam Johnson podlehl zraněním, která utrpěl během utkání ve Velké Británii. Policisté v úterý zatkli jednu osobu. 

Podle všech indicií je zatčenou osobou obránce Matt Petgrave, jehož brusle zasáhla Johnsona do krku. Strážci zákona z hrabství South Yorkshire jej umístili do vazby pro podezření ze zabití. 

Zápas Challenge Cupu byl kvůli incidentu ukončen v 35. minutě. Útočník utrpěl řeznou ránu na krku od brusle a hned na místě mu byla poskytnuta první pomoc. Později byl převezen do nemocnice v Sheffieldu, kde vážným zraněním podlehl. 

Detektiv Becs Horsfallová dnes uvedla, že šetření, jehož cílem je objasnit tragickou událost, pokračuje v těsné spolupráci s experty a zástupci města Sheffield. Policistka zmínila, že úmrtí hráče otřáslo místní komunitou i hokejovými fanoušky na celém světě. Lidi opět vyzvala, aby si odpustili jakékoliv nevhodné komentáře a spekulace. 

Johnson si během kariéry zahrál i v zámořské NHL, dres Pittsburgh Penguins oblékl třináctkrát, vstřelil gól a na další tři přihrál. Poslední roky strávil v Evropě, hrál například za švédské Malmö či německý Augsburg. 

Nejnovější zprávy