Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 30. června 2024

Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava

Tragédie na hokeji v Británii. Adam Johnson podlehl zranění, které utrpěl na ledě

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tragédie na hokeji v Británii. Adam Johnson podlehl zranění, které utrpěl na ledě

Andrea Malá

29. října 2023 11:37

Ilustrační fotografie.

Světový hokej zasáhla během posledního říjnového víkendu nevídaná tragédie. Devětadvacetiletý americký útočník Adam Johnson, který nakoukl i do prestižní NHL, podlehl zraněním, která utrpěl během utkání ve Velké Británii. 

Tragický konec dnes potvrdil Johnsonův klub Nottingham Panthers, který vyjádřil upřímnou soustrast rodině a přátelům zesnulého hráče. "Každý v klubu včetně hráčů, personálu a majitelů je zasažen Adamovým odchodem," stojí v oficiálním prohlášení na sociálních sítích.

"V myšlenkách jsme s fanoušky a zástupci obou klubů, zejména s těmi, kteří navštívili či jinak sledovali utkání a budou zasaženi dnešní zprávou," uvedl klub, který zároveň poděkoval všem osobám, které se pokusily zachránit život vážně zraněného hokejisty.

"Adam, naše číslo 47, nebyl jen výborným hokejistou, ale také skvělým spoluhráčem a člověkem, který měl celý život před sebou. Klubu bude chybět, nikdy nezapomeneme," dodali zástupci Panthers.

Zápas Challenge Cupu byl kvůli incidentu ukončen v 35. minutě, uvedla BBC. Johnson utrpěl řeznou ránu na krku od brusle jednoho z hráčů a hned na místě mu byla poskytnuta první pomoc. Později byl převezen do nemocnice v Sheffieldu, kde vážným zraněním podlehl. Nedělní zápasy soutěže byly s ohledem na tragédie odloženy.

Johnson si během kariéry zahrál i v zámořské NHL, dres Pittsburgh Penguins oblékl třináctkrát, vstřelil gól a na další tři přihrál. Poslední roky strávil v Evropě, hrál například za švédské Malmö či německý Augsburg. 

Nejnovější zprávy