Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Policie v akci: Hlídá silnice po celém Česku. Je tu nejrizikovější období v roce - konec prázdnin

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Policie v akci: Hlídá silnice po celém Česku. Je tu nejrizikovější období v roce - konec prázdnin

Jana Procházková

1. září 2023 15:36

Policie České republiky, ilustrační fotografie

V pátek rozjela policie po celém Česku mimořádnou kontrolní operaci, která přichází právě s koncem prázdninového období. Toto období, které zahrnuje návraty z dovolených a start školního roku patří mezi nejrizikovější, co se týče dopravních nehod na našich silnicích a dálnicích. Je to doba, kdy je důležité pečlivě monitorovat a zajišťovat bezpečnost na silnicích, protože se zvýšeným provozem se zvyšuje i riziko dopravních incidentů.

Poslední prázdninový víkend se na našich silnicích odehrává ohromná bezpečnostní dopravní akce. V terénu se pohybují stovky policistů, kteří nezahálejí – zastavují, kontrolují, a hlídkují. K tomu všemu využívají nejen policejních aut, ale také motorek, a nezapomínají ani na vzdušnou podporu.

Vysočina není výjimkou. Desítky policistů zde vyrážejí na hlídky, především na hlavní komunikaci Znojmo–Jihlava, což je důležitá dopravní tepna pro návraty z Chorvatska, Slovinska a Rakouska. Bezpečnost na silnicích je teď na prvním místě, a policie se postará o to, aby cestující domů dorazili živí a zdraví.

Každoročně na republikových tazích nastává situace, která vyžaduje zvláštní pozornost. Konec prázdnin znamená návrat lidí z chat, chalup, víkendových výletů a hlavně dovolených. S tímto návratem stoupají na silnicích nejen počty dopravních nehod, ale také přestupků. "Nejčastěji se prohřešky týkaly překročení rychlostních limitů," uvedla mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

Každoročně na konci prázdnin se na řadě silnic a dálnic tvoří také nekonečné kolony vozidel, a jako vždy velká nebo větší města budou tradičně zcela ucpaná auty. Je to tedy doba, kdy by raději ti, kteří nemají naléhavou nutnost cestovat, měli zůstali raději doma nebo se na cesty vydali s dostatečným předstihem.

S novým školním rokem, který startuje už od pondělí, se pozornost policistů stěhuje i do měst, zejména do okolí škol a školek.

Nejnovější zprávy