Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

POTVRZENO! Oppenheimer překonal Bohemian Rhapsody a stal se největším životopisným filmem všech dob!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POTVRZENO! Oppenheimer překonal Bohemian Rhapsody a stal se největším životopisným filmem všech dob!

Veronika Jirásková

18. září 2023 20:58

Cillian Murphy ve filmu Oppenheimer Christophera Nolana.

Film Christophera Nolana o J. Robertu Oppenheimerovi, otci atomové bomby, vydělal dodnes v rámci celosvětových tržeb 912 milionů dolarů, což činí k dnešnímu kurzu 20,8 miliardy korun. Informaci přinesl The Guardian.

Oppenheimer překonal svým příběhem a zpracováním tak úspěšný snímek, jakým bylo životopisná výprava excelentního zpěváka a hudebníka Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody a stal se tak novým historicky nejvýdělečnějším životopisným filmem v celosvětovém podání, co se týčen tržeb.

Film Christophera Nolana o J. Robertu Oppenheimerovi, který byl ředitelem laboratoře projektu Manhattan v Los Alamos a která vyvinula první jaderné zbraně, překonal celosvětově od svého uvedení v kinech 19. července tržby ve výši 912 milionů dolarů (20,8 miliardy korun), jak uvádí web Box Office Mojo. To znamená, že tento film předstihl film Bohemian Rhapsody, který se věnoval životu Freddieho Mercuryho a skupiny Queen, a který po svém vydání v říjnu 2018 vydělal přes 910 milionů dolarů.

Oppenheimer nepochybně těžil ze současného úspěšného tažení společně s Barbie, ještě větším kasovním trhákem (momentálně zinkacoval 1,4 miliardy dolarů po celém světě), s hashtagem #Barbenheimer povzbuzujícím návštěvníky kin, aby viděli oba filmy. Bohemian Rhapsody výrazně uspěl na předávání cen, kde získal čtyři Oscary, včetně nejlepšího herce pro Ramiho Maleka, dva ceny Bafty a dva Zlaté glóby. V Oppenheimerovi, ve kterém hraje Cillian Murphy, je také Malek obsazen v malé roli jaderného fyzika Davida L Hilla.

Cillian Murphy ve filmu Oppenheimer Christophera Nolana. Video 11 Otevřít galerii

Před Bohemian Rhapsody byl nejúspěšnějším životopisným filmem American Sniper o střelci americké armády Chrisi Kylemu (547 milionů dolarů), který vyšel v roce 2014; Mezi další úspěšné příklady tohoto žánru patří královské drama Králova řeč (484 milionů dolarů), muzikál Phinease T Barnuma The Greatest Showman (435 milionů dolarů) a burzovní kriminální komedie Vlk z Wall Street (406 milionů dolarů).

Video: Oppenheimer (2023) CZ HD trailer #ChristopherNolan | Totalfilm.cz

Nejnovější zprávy