Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ před Vánocemi: Čekejte až 10 stupňů. Pak se to změní

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ před Vánocemi: Čekejte až 10 stupňů. Pak se to změní

Jana Procházková

16. prosince 2023 8:14

Ilustrační fotografie

Teploty budou opět stoupat během víkendu, přestože očekáváme převládající velkou oblačnost, nebudou v tomto období významné srážky. Počasí bude ovlivněno rozsáhlou oblastí vysokého tlaku vzduchu, což způsobí výrazný nárůst tlaku během víkendu. Nicméně, Vánoční týden přinese patrnou změnu v počasí.

I když se na začátku týdne udrží výrazně nadprůměrné teploty, očekáváme, že se následně dočkáme sestupu vlivu tlakové níže, což způsobí výraznou turbulentnost počasí. Ochlazení můžeme očekávat ve druhé polovině příštího týdne. Zajímavým otázkou zůstává, zda se po 13 letech dočkáme Vánoc ve sněhu. Jaká je predikce?

Třetí adventní víkend nám přinese vzestup teplot. Bude ovlivněn mohutnou oblastí vysokého tlaku vzduchu, což přinese v sobotu oblačné až zatažené nebe, s odpoledními projevy polojasna na některých místech. Srážky budou pouze ojedinělé, na začátku možná i sněhové v nižších polohách, ale postupně přejdou na sněžení pouze v horských oblastech. Ranní teploty se budou pohybovat od 3 do -3 °C, zatímco denní teploty dosáhnou 3 až 7 °C.

V neděli očekáváme oblačné až zatažené počasí s občasným polojasnem během dne. Ranní teploty budou mezi 5 a 1 °C, zatímco maximální denní teploty se pohybují od 5 do 9 °C.

Poslední dny před Vánocemi nás čeká dost pestrý týden, kdy se na začátku teploty vyšplhají až k 10 °C, ale od středy začne mírné ochlazování. Většinu týdne bude pocitová teplota chladnější díky větru, který od středy na mnoha místech nabere na síle s nárazy až kolem 70 km/h.

V pondělí očekáváme oblačno až polojasno s ojedinělými dešťovými přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 a 1 °C, zatímco maximální denní teploty dosáhnou 5 až 10 °C. V úterý bude oblačno až zataženo, s místními dešťovými projevy od západu. Ranní teploty se budou držet v rozmezí 5 až 1 °C, a denní teploty se pohybují mezi 6 a 10 °C, přičemž na oblastech bude větrno.

Ve středu se předpokládá oblačno až zataženo s místními dešťovými projevy od západu. Ranní teploty klesnou na 4 až -1 °C, zatímco denní teploty dosáhnou 3 až 7 °C, a opět bude větrno.

Nejnovější zprávy