Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Přišel i princ William. Britové se rozloučili s Bobby Charltonem (†86)

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Přišel i princ William. Britové se rozloučili s Bobby Charltonem (†86)

Adam Souček

14. listopadu 2023 20:02

Bobby Charlton

Princ William, Sir Alex Ferguson a Gareth Southgate se v pondělí připojili ke smutečním hostům, aby se rozloučili s legendárním fotbalistou Bobbym Charltonem, který zemřel 
21. října v 86 letech.

Mezi účastníky bohoslužby v manchesterské katedrále byly legendy United Roy Keane, Nicky Butt, Steve Bruce, Paul Scholes, Mark Hughes, Peter Schmeichel a Andy Cole. Současné hráče vedl Harry Maguire a k truchlícím se připojili také Luke Shaw, Jonny Evans a Tom Heaton, informuje The Sun.

Pohřbu se zúčastnili také prezident Uefa Aleksander Čeferin, bývalý anglický útočník a moderátor BBC Gary Lineker, bývalý záložník United Michael Carrick a obránce Evertonu Ashley Young.

Video: Sir Bobby Charlton funeral: Prince William and Sir Alex pay respects as coffin leaves Old Trafford | The Sun

Lineker po skončení obřadu řekl: "Byl tak velkorysý a laskavý. "Nebyla to jen jeho sláva na hřišti, ale i to, jaký měl respekt."

Carrick, který nyní vede Middlesbrough, řekl pro Sky Sports: "Bylo inspirující mít někoho s jeho aurou v přítomnosti. Schmeichel dodal: "Byla to krásná bohoslužba. Jeho vnuk promluvil a mluvil o něm velmi hezky, mluvil o něm jako o člověku od rodiny.

Když pohřební průvod procházel Old Traffordem na cestě do manchesterské katedrály, tisíce dojatých fanoušků lemujících ulice před stadionem propukly v potlesk. A v obzvlášť dojemném okamžiku rakev Sira Bobbyho pomalu míjela sochu "United trinity", která byla postavena na počest Charltona a jeho legendárních spoluhráčů Denise Lawa a George Besta.

Vdova po siru Bobbym Norma Ballová následovala rakev svého partnera na bohoslužbu. Na jeho rakev napsala: "Nejdražší Bobby, navždy v mých myšlenkách, navždy v mém srdci. Vždy s láskou, Norma."

Sir Bobby zemřel minulý měsíc ve věku 86 let po pádu v pečovatelském domě, kde pobýval kvůli postupující demenci.

Záložník za Rudé ďábly během své zářivé kariéry nastoupil k 758 zápasům a vstřelil 249 gólů. V roce 1958 přežil leteckou katastrofu v Mnichově, při níž zahynulo osm jeho kolegů Busby Babes.

Nejnovější zprávy