Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 5. října 2024

Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš

První den školy srazil dívenku náklaďák. Skončila v nemocnici, řidič v péči psychologa

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

První den školy srazil dívenku náklaďák. Skončila v nemocnici, řidič v péči psychologa

Jana Procházková

4. září 2023 17:43

Ke sraženému dítěti na přechodu pro chodce vyjížděla jednotka hasičů v centru Pardubic hned 4. září dopoledne. V pardubické ulici Na Drážce došlo na přechodu pro chodce ke střetu nákladního auta s malou chodkyní.

Dnes začala škola a hned v tento první den stačilo skutečně jen málo a mohl být tragický. Dopoledne vyjížděli hasiči a dvě záchranářská auta k dívence, kterou na přechodu pro chodce srazil náklaďák. Školačka skončila se středně těžkými zraněními v královéhradecké nemocnici. Řidič kamionu potom musel využít péče psychologa.

Hned první den nového školního roku v Pardubicích vyžadoval zásah záchranářů kvůli dopravní nehodě mezi dítětem a náklaďákem. K nehodě došlo na přechodu v ulici Na Drážce, kde náklaďák srazil dívku. "Na místě před příjezdem hasičů zraněné školačce již poskytovali pomoc zdravotníci, a ještě předtím kolemjdoucí svědci," uvedli na facebooku pardubičtí hasiči. 

"Okamžitě po příjezdu jsme začali s asistencí záchranné službě. Hasič, člen intervenčního týmu, poskytl řidiči nákladního vozu psychickou pomoc," dodali.

Dívenka při nehodě utrpěla středně těžká zranění. "Vysílali jsme dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, kteří si dívku převzali do péče a následně byla transportována do traumacentra v Hradci Králové," řekla pro TN.cz mluvčí pardubických záchranářů Alena Kisiala. 

Hasiči nabádají děti, aby se při cestě do a ze školy chovaly bezpečně a dávali větší pozor. "Při cestě do školy mějte děti brašnu správně nasazenu na obou ramenech. Sledujte pečlivě situaci kolem sebe, když jdete do školy. Na přechodu pro chodce dávejte velký pozor, neutíkejte přes cestu a neriskujte střet s automobilem."

"Při chůzi po chodníku i na přechodu pro chodce nehrajte hry na telefonu, neposlouchejte muziku ve sluchátkách. Nechejte si to v klidu na doma nebo do bezpečí parku," upozornili.  

Nejnovější zprávy