Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Rakousko pobouřila voda s urážlivým názvem. Je to moje jméno, brání se výrobce

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Rakousko pobouřila voda s urážlivým názvem. Je to moje jméno, brání se výrobce

Lenka Kučerová

19. listopadu 2023 19:23

Rakousko pobouřila voda pojmenovaná po majiteli

Na kulturní akci, která se konala v Dolním Rakousku, se objevila sodová voda značky Neger. Zákazníkům tento název ale přišel urážlivý a s fotkou jej zaslali redakci rakouského deníku Heute. Jak se ale později ukázalo, nemělo jít o urážlivý název značící hanlivé označení pro černocha, ale o jméno majitele firmy.

Na sodové vodě značky Neger je obrázek Maura v sukni a to by spolu s názvem mohlo vyvolávat pocit, že se jedná o narážku na v Americe nepříliš populární slovo.

Jak se ale ukázalo, sodovka dostala jméno podle majitele firmy a logo se mu údajně líbí. Názvu i loga si všimla čtenářka rakouského deníku Heute Sylvia B. Logová, která jej poslala do redakce.

"Naše logo na lahvích sodové vody je již více než padesát let," uvedl osmdesátiletý majitel firmy Horst Neger. Jeho podnik vyrábí sodovou vodu Neger-Soda, ale také vlastní limonádu nebo nápoje jako Frucade a Schmex.

Kritiku ze strany veřejnosti považuje za otravnou a tvrdí, že postavička na etiketě je pouze ztělesněním jména. "Například kůň jako logo firmy se k nám jednoduše nehodí. Co mám dělat? Je to jen mé jméno," posteskl si.

Nejnovější zprávy