Recept na lahodné domácí marokánky
12. prosince 2023 21:25
Marokánky k Vánocům definitivně patří. Víte ale, jak si je doma připravit? Podívejte se na náš recept.
Ingredience:
250 g mletých mandlí
200 g cukru moučka
1 lžička skořice
1 lžička medu
1 lžička vody
1 lžička vanilkového extraktu
Moučkový cukr na obalení
Postup:
Smíchejte mleté mandle, cukr, skořici a vanilkový extrakt v míse. Postupně přidejte med a vodu a hnětejte těsto, dokud nedosáhnete konzistence, která se dá snadno formovat.
Z těsta vytvarujte malé kuličky, o velikosti ořechu. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody. Položte kuličky na plech s pečicím papírem s malými odstupy. Předehřejte troubu na 160 °C a pečte Marokánky asi 12–15 minut nebo dokud nebudou lehce zlatavé.
Nechte sušenky vychladnout asi 5 minut po vyndání z trouby. Poté každou kuličku obalte v moučkovém cukru, aby získala tradiční vzhled. Až budou Marokánky úplně vychlazené, můžete je uložit do vzduchotěsné nádoby.