Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Renáta Kellnerová a srpnové novinky z PPF: Skupinu ze 100 % vlastní rodina zesnulého podnikatele

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Renáta Kellnerová a srpnové novinky z PPF: Skupinu ze 100 % vlastní rodina zesnulého podnikatele

Andrea Malá

2. září 2023 20:17

Sídlo PPF, ilustrační fotografie.

Složité období pro podnikání PPF je po více než dvou letech zřejmě definitivně u konce. Investiční skupina se vyrovnávala s náhlou a tragickou smrtí ústředního muže Petra Kellnera. Závěrečného srpnového dne firma oznámila, že ji nově ze sta procent vlastní pozůstalí. 

Zakladatel a majoritní vlastník investiční skupiny Kellner zemřel 27. března 2021 při neštěstí na americké Aljašce, kam vyrazil na tzv. heliskiing. Helikoptéra havarovala, podnikatel se včasné pomoci nedočkal. 

PPF ve čtvrtek informovala, že rodina Kellnerových odkoupila dva zbývající minoritní podíly, každý o velikosti něco málo přes půl procenta, které náležely Ladislavu Bartoníčkovi a J.-P. Duvieusartovi. Oba muži budou ve strukturách společnosti nadále pokračovat na vedoucích pozicích.

"Chtěla bych jménem celé naší rodiny velmi poděkovat Láďovi Bartoníčkovi, který stál s Petrem u počátků PPF a klíčovou roli hrál při úspěšné transformaci České pojišťovny. Pro PPF to byla bezpochyby jedna z přelomových transakcí, která ji posunula mezi investiční skupiny s celosvětovou působností. Mé poděkování patří také J.-P. Duvieusartovi, který do PPF přinesl globální přesah a zasloužil se o expanzi na asijské trhy. Oba pánové svou profesionalitou výrazně přispěli k zachování stability PPF po odchodu mého muže před dvěma lety," uvedla Renáta Kellnerová.

Společně s vdovou odkoupili podíly Petr Kellner mladší a dcery Anna, Lara a Marie. Především prvně jmenovaná je velmi známou osobností ze světa sportu. Šestadvacetiletá parkurová jezdkyně dokonce reprezentovala Česko na olympijských hrách v japonském Tokiu. 

Nejnovější zprávy