Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Rusko ohrožuje zemi NATO: Odvetná opatření budou citlivá

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Rusko ohrožuje zemi NATO: Odvetná opatření budou citlivá

Jana Procházková

14. září 2023 4:21

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová

Rusko podnikne vážné kroky, pokud Estonsko zabaví ruský majetek, říká Maria Zacharovová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí. Hrozí, že odvetná opatření budou citlivá, uvedl to polský web Wiadomosci.

Rozhořčení mluvčí ruského ministerstva zahraničí je reakcí na oznámení Estonska, že se tato země může stát první v Evropské unii, která letos legalizuje konfiskaci ruského majetku. Oznámil to dle Wiadomosci šéf estonské diplomacie Margus Tsahkna.

"Pokud se takové estonské iniciativy promítnou do něčeho skutečného, ​​Tallinn nemůže mít pochyb o tom, že odvetná opatření z naší strany pro ně budou mimořádně citlivá a nenechají na sebe dlouho čekat," řekla ve středu Maria Zacharovová, kterou citovala státní agentura RIA Novosti.

Dodala, že takové kroky Estonska „jsou součástí obecné protiruské politiky země“. "Všechny pokusy o zabavení ruského majetku považujeme za hrubé porušení všech známých právních norem, za neskrývané porušení suverénního majetku," dodala Zacharovová.

"Ode dneška, přesně za 16 minut Estonsko odmítne vjezd všem vozidlům registrovaným v Rusku. Nejsou zde vítáni, aby si užívali privilegia, která svoboda nabízí, dokud Ukrajina nezvítězí," řekl ministr věcí Margus Tsahkna na síti X.

Rozhodnutí padlo na základě pokynů Evropské komise z pátku. - Sankce proti Rusku mají jediný cíl - donutit agresorský stát stáhnout se ke svým hranicím, řekl estonský ministr vnitra Lauri Laanemets.

Estonská vláda je velmi aktivním spojencem Ukrajiny. Za připomenutí však stojí, že v této zemi až přibližně 25 procent obyvatelé jsou ruská menšina.

Mnoho informací poskytnutých ruskými médii nebo vládními úředníky je prvkem propagandy. Takové zprávy jsou součástí informační války vedené Ruskou federací.

Nejnovější zprávy