Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Rusové chystají světu peklo. Další na řadě budou slabší evropské země, volají

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Rusové chystají světu peklo. Další na řadě budou slabší evropské země, volají

Jana Procházková

19. října 2023 7:38

ruský propagandista Sergej Mardan

V rámci vysílání ruské státní televize propagandista Sergej Mardan zaujal stanovisko, že útok na Ukrajinu je pouze trénink pro ruské ozbrojené síly. Jeho názor dále směřoval k myšlence, že pokračování této "speciální vojenské operace" by mělo postupovat směrem k Pobaltí. Kromě toho chválil posilování vztahů mezi Ruskem a Čínou.

Ruský propagandista Sergej Mardan, i po více než roce a půl od Putinova útoku na Ukrajinu, zveřejnil ve vysílání státní televize názor, že Rusko by mělo pokračovat v expanzi do dalších států. Konkrétně uvedl, že nyní probíhá vojenské cvičení na Ukrajině, ale co bude dál, zatím není jasné. Pobaltské státy by podle něj měly mít důvod k obavám, protože "spravedlivý čas" pro ně také přijde. Prohlásil podle ukrajinského poradce ministerstva vnitra Antona Heraščenka Mardan.

Mardanova slova okomentoval i lotyšský předseda Výboru pro zahraniční věci Rihards Kols. "Cvičíte co? Jestli je to umírání, tak ano. Absolutně v tom excelujete," reagoval poslanec na sociální síti X.

Putinův propagandista také komentoval konflikt v Izraeli a tvrdí, že Rusko v tomto konfliktu nějakým způsobem získává výhody. Podle něj je tento chaos pro Rusko výhodný, protože to odvádí pozornost od situace na Ukrajině, a "globalistická ropucha bude rozptýlena od Ukrajiny" a budou nuceni se zaměřit na řešení tohoto blízkovýchodního konfliktu. Jeho vyjádření naznačuje, že Mardan vidí v konfliktech a destabilizaci regionů příležitost k posílení ruské pozice v mezinárodních vztazích.

Ve vysílání ruské televize pochválil propagandista také Čínu, která má v poslední době k Rusku stále blíž. "Nezbývá nic jiného než Číně přát to, jak je dobrá, ale přesto upozornit na to, že být globální velmocí, skutečnou globální velmocí, vyžaduje nejen mít spoustu lodí, ale také být připraven je kdykoli použít. Jako Spojené státy a Rusko," přidal Sergej Mardan.

Nejnovější zprávy