Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 18. září 2024

Svátek slaví Kryštof, zítra Zita

Sebevražda psychologa Radka Ptáčka (†48): První SMUTNÁ slova vdovy o tom, co se stalo

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Sebevražda psychologa Radka Ptáčka (†48): První SMUTNÁ slova vdovy o tom, co se stalo

Veronika Jirásková

14. září 2024 21:24

Radek Ptáček (psycholog) Video

Tragédie rodiny uznávaného psychologa Radka Ptáčka zasáhla českou veřejnost hluboko. Když jeho vdova Hana Ptáčková čelila obrovskému tlaku a kritice kvůli veřejné sbírce na hypotéku, přátelé i rodina stáli při ní. Veřejnost však dlouho tápala v pochybnostech – až po sílícím nátlaku Hanka konečně odhalila bolestivou pravdu o zdravotních problémech, které vedly k tragickému konci jejího manžela.

Původní záměr sbírky, která měla pokrýt splátky hypotéky na rodinný dům Ptáčkových, vyvolal mezi veřejností značnou nevoli kvůli vysoké požadované částce 10 milionů korun. Kritici se oprávněně ptali, zda je taková suma skutečně nutná, když nebyly poskytnuty konkrétní důvody nebo podrobnosti. Tento nedostatek transparentnosti vedl k nárůstu spekulací a pochybností, což přispělo k negativnímu vnímání sbírky.

Hana Ptáčková vyjádřila svou bolest nad nutností obhajovat nárok na pomoc v rámci sbírky, kvůli šíření nepravdivých informací o jejích majetkových poměrech. Vysvětlila, že spoluvlastněná bytová jednotka v Praze je kvůli spornému vlastnictví neprodejná a pozemek v okrese Klatovy je „kousíček orné půdy bez reálné využitelnosti“. Přestože poskytla toto objasnění, výše požadované částky stále vyvolává u veřejnosti pochybnosti.

„Je bolestivé muset obhajovat, že máme nárok na pomoc, protože se kolem našich majetkových poměrů začaly šířit nepravdivé informace,“ uvedla Ptáčková.

Hana Ptáčková poprvé odkryla detaily o zdravotních problémech svého manžela a důvodech jeho sebevraždy. Do této chvíle ji v zastupování pomáhala Michaela Rosenkranzová, ředitelka základní školy v Hostivicích.

Podle Ptáčkové trpěl Radek Ptáček, uznávaný psycholog, vážnou nemocí, která vedla k dlouhodobým zdravotním potížím. I když se jeho stav zhoršoval, manžel svůj boj s nemocí tajil a pokračoval ve své profesi. Tento stav nakonec vyústil v jeho rozhodnutí ukončit svůj život.

Nové informace vyvolaly šok mezi veřejností, neboť Ptáček byl znám jako úspěšný odborník, který se věnoval pomoci druhým. „Radek bojoval s vnitřními démony, a přestože jsme ho jako rodina i přátelé prosili, aby zvolnil, odmítal jakoukoli pomoc,“ uvedla Hana Ptáčková.

Kritika sbírky na podporu Hany Ptáčkové se soustředila na nedostatek transparentnosti ohledně finanční situace rodiny a otázky o nutnosti tak vysoké částky. Veřejnost se ptala, proč Hana Ptáčková zveřejnila informace o majetkových poměrech až po kritice, a proč se dříve nezmínila o zdravotních problémech, které mohly přispět k sebevraždě jejího manžela. I po ukončení sbírky zůstává tato záležitost předmětem diskusí a nejasností, přestože smrt Radima Ptáčka vyvolala vlnu hlubokého zármutku.

Přestože kolem veřejné sbírky vzniklo mnoho otázek, je důležité nezapomínat na lidský rozměr příběhu Radka Ptáčka. Hana Ptáčková čelila nejen bolestné ztrátě svého manžela, ale také náročné úloze obhájit smysl sbírky. V takových situacích je klíčové projevit podporu a empatii, protože za každým dramatickým příběhem stojí skutečné lidské utrpení.

Nejnovější zprávy