Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 20. května 2024

Svátek slaví Zbyšek, zítra Monika

Skončí síť X v Evropě? Musk se vyjádřil ke spekulacím o konci bývalého Twitteru

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Skončí síť X v Evropě? Musk se vyjádřil ke spekulacím o konci bývalého Twitteru

Lenka Kučerová

22. října 2023 10:59

Elon Musk

Majitel někdejšího Twitteru Elon Musk popřel, že by zvažoval možnost zablokovat přístup k síti X v rámci Evropské unie.

Jak už server EXTRASIMO.cz informoval, Musk údajně zvažoval možnost zakázat přístup k síti X uživatelům v Evropské unii kvůli zákonu o digitálních službách (DSA). Tento zákon byl přijat v srpnu a obsahuje pravidla týkající se šíření škodlivého obsahu a regulace některých praktik v digitálním prostoru.

Business Insider s odvoláním na zdroj obeznámený se situací uvedl, že by Musk mohl následovat příklad Meta, která v současnosti blokuje používání své aplikace Threads v Evropě, a zablokovat přístup k síti X.

To ale sám miliardář popřel. V postu na X napsal, že Business Insider píše "zcela nepravdivě". Co však nepopřel je možnost st zpoplatnit.

Podle serveru The Guardian bude síť X účtovat roční poplatek ve výši 1 dolaru novým uživatelům za přístup ke klíčovým funkcím sítě, jako je tweetování, retweetování a další interakce. Tento model byl nedávno zahájen v testovacím režimu na Novém Zélandu a na Filipínách.

Zatím není jasné, zda tato změna ovlivní stávající uživatele, kteří již mají účet na síti X, nebo zda budou mít také povinnost platit roční poplatek. Stejně tak nebyla stanovena cena pro český trh, ale pokud by se poplatek zaváděl globálně, mohl by činit zhruba 23 korun ročně v současném kurzu.

Nejnovější zprávy