Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Tajné službě došla trpělivost. Bidenův pes Commander musel pryč z z Bílého domu. Jde už o druhého psa

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tajné službě došla trpělivost. Bidenův pes Commander musel pryč z z Bílého domu. Jde už o druhého psa

Jana Procházková

6. října 2023 2:21

Joe Biden

Commander neboli Velitel, což je německý ovčák první rodiny a Joe Bidena, již není v Bílém domě, protože po sérii incidentů s kousáním bylo rozhodnuto, že bezpečí je na prvním místě. Informuje NBC News.

Další Bidenův pes musel opustit Bílý dům a není známo, zda se vůbec kdy vrátí. Commander (Velitel) byl vystěhován poté, co napadl několik zaměstnanců tajné služby Bílého domu. Minulý týden pokousal jedenáctého člověka. Bidenovi psi jsou podle všeho pověstní svou agresivitou, protože podobná věc se již stala s pasteveckým psem, který se jménoval Major.

Pes amerického prezidenta Joe Bidena jménem Velitel, opustil Bílý dům ve středu. Mluvčí první dámy Elizabeth Alexanderová, ve svém prohlášení uvedla, že zatím nebylo učiněno konečné rozhodnutí ohledně osudu dvouletého německého ovčáka. Zůstává záhadou, kam byl pes přesně poslán, a je nejasné, zda se v budoucnu vrátí zpět do Bílého domu.

Minulý týden pes po jedenácté pokousal zaměstnance Bílého domu. Tentokrát byl zraněn člen ostrahy tajné služby. Strážníkovi musela být poskytnuta odborná péče, proto byl poslán údajně do speciálního centra. 

Mluvčí poznamenala, že prezidentskému páru záleží na bezpečnosti svých kolegů, pravděpodobně proto padlo toto rozhodnutí.

"Zůstávají vděční za trpělivost a podporu americké tajné služby a každého, kdo se na práci podílel. Velitel v současné době není na půdě Bílého domu. Další kroky se posuzují," řekla.

Pes byl darem od prezidentova bratra Jamese. Jeho dřívější útoky byly prý důsledkem stresu ze života v Bílém domě. V červenci se Bidenovi rozhodli vyzkoušet speciální techniky výcviku psů, ale nepřinesly zamýšlené výsledky.

Bohužel to není poprvé, co byl pes poslán pryč z Bílého domu. V roce 2021 ho Major opustil poté, co spáchal četné útoky na ostrahu tajných služeb. Žil v Delavare s přáteli prezidentského páru.

Nejnovější zprávy