Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

"Teď je řada na mě." Policie odhalila detaily o případech vyhrožování po střelbě na FF UK

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

"Teď je řada na mě." Policie odhalila detaily o případech vyhrožování po střelbě na FF UK

Andrea Malá

26. prosince 2023 10:16

Policie zasahuje na místě střelby na FF UK. (21.12.2023)

Doslova to nejhorší probudil v některých spoluobčanech čtvrteční útok v budově Filozofické fakulty UK. Policie i po několika dnech řeší případy vyhrožování, uvedla to v úterý na sociální síti X. 

"Jen za včerejšek pražští kriminalisté řešili dalších 7 případů nebezpečného vyhrožování (typicky 'teď je řada na mě' a podobné výkřiky) nebo schvalování útoku na FF UK. Naprostá většina těchto hrdinů již byla ustanovena," uvedla Policie ČR na síti X.

Zopakovala zároveň apel na média, aby se nepodílela na budování kultu masového vraha. 

Výhrůžkami muže, který chtěl podle svých slov zopakovat hrůzný čin střelce z Prahy, se o víkendu musela zabývat také slovenská policie. "Udělám to, co se stalo v Praze," oznámila osoba podle informace z Operačního střediska integrovaného záchranného systému Bratislava z linky 155. 

Policie zahájila prověřování, jehož výsledkem bylo zadržení podezřelé osoby. "Příslušníci pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policejního sboru v Žilině osobu zadrželi v městské části Žiliny - Žilinská Lehota," uvedla policie.

"Čtyřiašedesátiletého muže si převzal vyšetřovatel Okresního ředitelství v Žilině a ve věci zahájil trestní stíhání pro trestný čin šíření poplašné zprávy. Na případu, který vyžaduje maximální soustředění a důkladné vyšetřování, intenzivně pracujeme," dodali strážci zákona.

Nejnovější zprávy