Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Teplice v ŠOKU: Tyran během popíjení umlátil psa! Hrozí mu vězení

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Teplice v ŠOKU: Tyran během popíjení umlátil psa! Hrozí mu vězení

Andrea Malá

29. července 2024 11:15

Muž v Teplicích umlátil psa železnou tyčí. Hrozí mu několikaleté vězení.

Severočeskými Teplicemi a především místními policisty, kteří se celou věcí zabývají, otřásl případ neuvěřitelné lidské krutosti vůči zvířatům. Sedmačtyřicetiletý muž totiž umlátil fenku pitbulteriéra železnou tyčí. V případě odsouzení mu hrozí několikaletý trest odnětí svobody. 

Teplická policie o otřesném případu z minulého týdne poprvé informovala v pondělí. Vše začalo oznámením na linku 158, po kterém vyjela hlídka do zahrádkářské kolonie v teplické části Prosetice. Informace byla taková, že muž zde ubil kovovou tyčí čtrnáctiletou fenku pitbulteriéra, která patřila jeho kamarádovi. 

"Policisté po příjezdu vyslechli několik osob, které vypověděly, že popíjely včerejšího dne alkohol a jeden z té party vzal železnou tyč a několikrát udeřil fenku do oblasti hlavy, kdy jí tímto způsobem usmrtil. Poté jí zabalil do deky a zahrabal na zahradě. Jelikož z něj měly strach, nikde událost neoznamovaly," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Strážci zákona následně objevili místo, kde bylo zvíře pohřbeno. V hrobu našli také železnou tyč se zaschlou krví. Zároveň ztotožnili tyrana, pro něhož si přijeli na místo jeho přechodného bydliště v Teplicích. Ukázalo se, že jde o sedmačtyřicetiletého muže z Mostu. 

"U výslechu se podezřelý k činu přiznal a uvedl, že neví, proč psa ubil. Buď pod vlivem alkoholu, nebo že ho 'popadnul amok'," dodala mluvčí.

Policisté již muži sdělili obvinění ze zločinu týrání zvířat, neboť fenu usmrtil zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. V případě odsouzení mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

Nejnovější zprávy