Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Trump vybral pro svou kampaň přes sedm milionů USD! Pomohla jeho fotka vězně číslo P01135809!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Trump vybral pro svou kampaň přes sedm milionů USD! Pomohla jeho fotka vězně číslo P01135809!

ČTK

28. srpna 2023 18:34

Vězeň číslo P01135809 Donald Trump, zadržený v Georgii, 25. srpna 2023.

Bývalý americký prezident Donald Trump od čtvrtka, kdy se vydal úřadům v Georgii, vybral na příspěvcích pro svou kampaň 7,1 milionu dolarů (přes 158 milionů Kč).

Jen v pátek mu lidé poslali 4,18 milionu dolarů (přes 93 milionů Kč), což je nejvyšší částka za jediný den od začátku kampaně před prezidentskými volbami plánovanými na příští rok, píše server Politico. Výběru příspěvků pomohl prodej upomínkových předmětů, z nichž mnohé měly zobrazenou Trumpovu fotografii při nástupu do vězení.

K zasílání příspěvků na kampaň vyzval své sympatizanty na sociálních sítích i samotný Trump. Exprezident přitom dlouhodobě tvrdí, že obvinění, kterým čelí, jsou politicky motivovaná. Mají podle něj zabránit, aby se mohl věnovat prezidentské kampani.

Poslední obvinění ohledně útoku na Kapitol z ledna 2021 a snahy zvrátit volební výsledky v Georgii však Trumpově kampani zatím neuškodila. Za poslední tři týdny Trump od svých příznivců vybral na 20 milionů dolarů, což je zhruba polovina částky vybrané od začátku jeho kampaně.

Trump se vydal úřadům v Georgii ve čtvrtek večer místního noci (pátek brzy ráno SELČ). Ve věznici v okrese Fulton strávil jen několik desítek minut, pak byl propuštěn na kauci podobně jako jeho spoluobžalovaní. Byl při tom vyfocen, byly mu odebrány otisky prstů a byl zaevidován do registrů vězení.

Nejnovější zprávy