Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 29. června 2024

Svátek slaví Petr, Pavel, zítra Šárka

VC Las Vegas nabízí jednu kuriozitu za druhou

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VC Las Vegas nabízí jednu kuriozitu za druhou

Nikola Horáková

18. listopadu 2023 11:44

Las Vegas Video

Tento víkend se jede v Las Vegas dlouho očekávaná Velká cena Formule 1, která je nejdražší a nejpromovanějším podnikem letošního šampionátu. Ve Vegas je většina věcí kýč a ani u F1 není tohle výjimkou. V zákulisí víkendu byla postavena obřadní síň, nebo je lákadlem obří hala Sphere. 

Formule 1 se vrací do Las Vegas po více než 40 letech. Naposledy se tu jelo v roce 1982 a to na okruh, který byl vybudovaný na parkovišti hotelu Caesars Palace. Závod ale úspěch nezískal, a proto se sem F1 vrací až teď, kdy se bude jezdit po slavném Las Vegas Strip. 

Ve městě hazardu se očekává, že bude závodní víkend veliká show a k ní přibudu i nějaké ty atrakce. Jedna z nich se nachází přímo v paddocku (zázemí F1), kde organizátoři vybudovali menší oddávací místnost, kde si může uspořádat svatbu úplně kdokoliv. 

Této příležitosti jako první využil mistr světa z roku 1997, Jacques Villeneuve. Ale většina lidí v tomto nápadu vidí spíše bizár a něco co je už spíše kýč pro závody Formule 1. 

Bezesporu největší lákadlo okruhu je hned vedle slavného bulváru s hotely Sphere, obří LED hala, která svítí jak z venku, tak i zevnitř. Na kouli se promítají různé obrazce, ať už emoji či reklamy. Během závodního víkendu jsou zde promítány informace a propagační materiály samotné F1. Sphere vytváří skutečně impozantní dominantu této Velké ceny.

Organizátoři doufají, že se závod povede. Investovali do něj miliardy a výrazně omezili provoz slavného města, kvůli stavbě trati a tribunám. Sobotní kvalifikace naznačila, že by se mohlo jednat o skutečně zajímavý závod, jelikož na prvním místě odstartuje Charles Leclerc na Ferrari a dokonce domácí pilot Williamsu, Logan Sargeant, odstartuje ze 6. místa. 

Nejnovější zprávy