Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Verstappen dominantně ovládl kvalifikaci na VC Japonska. Za ním se postaví oba Mclareny

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Verstappen dominantně ovládl kvalifikaci na VC Japonska. Za ním se postaví oba Mclareny

Nikola Horáková

23. září 2023 12:05

Max Verstappen

Max Verstappen s Red Bullem po fiasku v Sinagapuru tento víkend v japonské Suzuce předvádí jasnou dominanci nad celým startovním polem, kde i v kvalifikaci deklasoval konkurenci. Za ním budou startovat oba Mclareny, Oscar Piastri druhý, Lando Norris třetí. 

V úvodní části se o drama postaral Logan Sargeant s Williamsem, který boural v rychlé poslední zatáčce a kvalifikace tak musela být zastavena. Američan tak vyrazí do závodu z poslední dvacáté pozice. 

Verstappen dosáhl své již 29. pole position v kariéře, deváté v této sezoně a deklasoval tak konkurenci. Jako jediný se dostal pod čas 29 vteřin. Reagoval tak na neúspěch ze závodu v Singapuru, kde se Red Bullu vůbec nedařilo a na Verstappenu adresu přišlo několik posměšných komentářů.

„Zatím je to z naší strany vynikající víkend. A to včetně této kvalifikace, v níž jsem mohl jet až na hranu. Cítil jsem se velmi dobře,“ řekl po kvalifikaci během rozhovorů Verstappen.

„V Singapuru to bylo špatné. Tady jsem ale od úvodních příprav cítil, že to bude dobrá trať. Nikdy předem nevíte, jak se vám bude dařit, ale už od prvního kola je to tu dobré. Získat zde pole position je fantastické,“ doplnil.

Za Verstappenem odstartují druhý Oscar Piastri, který  jede v Suzuce vůbec poprvé a třetí Lando Norris. Za nimi se pak postaví čtvrtý Leclerc s Ferrari a pátý Pérez s Red Bullem. Velikou radost domácím fanouškům udělal Yuki Cunoda, který odstartuje devátý. 

Nejnovější zprávy