Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Verstappen vyhrál Velkou cenu Kataru: Těžké podmínky daly zabrat všem pilotům

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Verstappen vyhrál Velkou cenu Kataru: Těžké podmínky daly zabrat všem pilotům

Nikola Horáková

8. října 2023 21:47

Max Verstappen oslavuje třetí vítězství v šampionátu

Max Verstappen to znovu dokázal, i když to nebylo úplně snadné vítězství a nejen on, ale i ostatní se během závodu pořádně zapotili. Na druhém místě skončil Oscar Piastri z Mclarenu a třetí jeho týmový parťák Lando Norris.

Závod na katarském okruhu Lusail ovládl čerstvě korunovaný trojnásobný šampion Max Verstappen, který tak potvrdil, že si korunovaci opravdu zaslouží. Je to jeho již 49. vítězství v kariéře a řadí se tak k velikánům historie. 

Za Maxem na stupně vítězů dojeli oba Mclaren, druhý Piastri a třetí Norris. Pro britský tým jsou to úžasné výsledky, které poslední závody předvádí ve srovnání se začátek roku, kdy dojížděli na chvostu pole. 

Start samotného závodu odnesl v první zatáčce Lewis Hamilton, který kolidoval s týmovým kolegou Russellem, který se dokázal vrátit zpět do závodu a vybojoval slušné čtvrté místo. Hamilton se za kolizi omluvil a převzal plnou zodpovědnost na sebe. 

Samotný závod byl hodně o taktizování s pit stopy, jelikož Mezinárodní automobilová federace (FIA) rozhodla jen pár hodin před závodem, že každý pilot musí odjet na čerstvé sadě gum maximálně 18 kol. Pro každého pilota to vyházelo na 3 zastávky v boxech. 

Největší problém pilotům hlavně dělaly vysoké teploty, které na okruhu panovaly. Někteří piloti ke konci závodu byli již přehřátí a chladili se jak se dalo. Logan Sargeant na Williamsu musel dokonce kvůli nevolnosti ze závodu odstoupit. 

Nejnovější zprávy