Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Větrné počasí udeří už v noci na úterý. Víme, kde v Česku zesílí vítr

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Větrné počasí udeří už v noci na úterý. Víme, kde v Česku zesílí vítr

Andrea Malá

30. října 2023 12:24

Ilustrační fotografie.

Česko se během týdne na přelomu října a listopadu bude opakovaně potýkat se silným větrem. Dnešní výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před ním varuje už v noci na úterý. V nárazech dosáhne rychlosti až 90 kilometrů za hodinu. 

V noci na zítra má přes naše území postupovat brázda nízkého tlaku a s ní spojená studená fronta ukončí příliv teplého vzduchu. Na východě Česka bude od pondělního večera zesilovat vítr. Výstraha je platná mezi dnešní 22. a zítřejší 8. hodinou.

"V noci na úterý bude na východě a severu Moravy a ve Slezsku vát čerstvý jižní až jihovýchodní vítr s nárazy až 20 m/s (70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Během úterního dopoledne bude vítr od západu slábnout a měnit se na západní," sdělili meteorologové. 

Jak jsme informovali, vítr zesílí také ve čtvrtek a v noci na pátek, kdy se v Česku projeví bouře Ciaran, která bude řádit zejména ve Velké Británii. U nás se opět očekávají nárazy o rychlosti do 90 kilometrů za hodinu.

Kterých oblastí se týká aktuální výstraha?

Jihomoravský kraj (Břeclav, Bučovice, Hodonín, Hustopeče, Kyjov, Mikulov, Slavkov u Brna, Veselí nad Moravou, Vyškov), Olomoucký kraj (Hranice, Jeseník, Lipník nad Bečvou, Olomouc, Prostějov, Přerov, Šternberk, Šumperk), Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj (Bílovec, Bruntál, Český Těšín, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Jablunkov, Kopřivnice, Krnov, Nový Jičín, Odry, Opava, Rýmařov, Třinec, Vítkov)

Nejnovější zprávy