Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

VIDEO: Anthony Blinken všem vyrazil dech a strhal internet! Popadl kytaru a začal zpívat

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Anthony Blinken všem vyrazil dech a strhal internet! Popadl kytaru a začal zpívat

Jana Procházková

29. září 2023 5:33

Anthony Blinken

Anthony Blinken zapůsobil na hosty při zahajovací akci Global Music Diplomacy Initiative. Akci doprovázela vystoupení známých umělců. V jednu chvíli popadl americký ministr zahraničí kytaru a začal zpívat. Nahrávka Blinkenova projevu se stala hitem internetu.

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken včera zahájil iniciativu Global Music Diplomacy Initiative – nový program zaměřený na podporu míru, demokracie a zájmů USA po celém světě.

Anthony Blinken - muž mnoha talentů

Během ceremonie vystoupilo mnoho hvězd, mezi kterými byl Jamie Barton, Gayle, Dave Grohl, Mickey Guyton, Christopher Jackson a DJ 2-Tone. Bono nahrál zvláštní vzkaz pro přítomné.

Show však předvedl sám Blinken, který v jednu chvíli popadl kytaru a zazpíval píseň „Hoochie Coochie Man“ od bluesové legendy Muddy Waterse.

Státní tajemník záznam vystoupení zveřejnil na sociálních sítích. Na platformě X (dříve Twitter) si je prohlédlo již 5 milionů uživatelů.

„Nemohl jsem nevyužít příležitosti dnešního večera spojit hudbu s diplomacií,“ napsal Blinken na svém profilu.

"Hudba má potenciál propojovat kultury a vyprávět náš příběh, americký příběh, po celém světě. Je to mocný nástroj v naší diplomatické sadě nástrojů," řekl.

Globální iniciativa hudební diplomacie zahrnuje mimo jiné: pořádání koncertních turné amerických hudebníků v Saúdské Arábii a Číně, stejně jako vystoupení amerických umělců v dalších 30 zemích.

Během ceremoniálu byla poprvé udělena cena Peace Through Music, jejímž vítězem se stal legendární trumpetista Quincy Jones.

Vyznamenání je určeno umělcům nebo skupinám, kteří „sehráli neocenitelnou roli v mezikulturní výměně a jejichž hudební dílo podporuje mír a vzájemné porozumění po celém světě“.

Nejnovější zprávy