Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 30. června 2024

Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava

NEŠTĚSTÍ na Slovensku: Děsivá havárie vlaku s autobusem. Na místě jsou mrtví a zranění

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

NEŠTĚSTÍ na Slovensku: Děsivá havárie vlaku s autobusem. Na místě jsou mrtví a zranění

Jana Procházková

27. června 2024 19:01 | Aktualizováno: 27. června 2024 19:38

Po srážce vlaku EC a autobusu hlásí mrtvé a zraněné lidi.

Železniční doprava v úseku Nové Zámky - Dvory nad Žitavou je od 17:05 hodin přerušena kvůli srážce vlaku EC s autobusem. O neštěstí informovalo na sociální síti Operační středisko záchranné zdravotní služby SR, které na místo vysílá pět pozemních ambulancí a dva záchranářské vrtulníky.

"Dle informací od zasahujících posádek utrpěly čtyři osoby zranění neslučitelná se životem a dalších pět je zraněno," aktualizovali situaci záchranáři.

Jedna z cestujících zachytila dění krátce po nehodě. Na videu je vidět lidi vystupující z vlaku, jehož přední část zachvátily plameny. Autobus je po srážce těžce poškozen a lokomotiva vlaku hoří. Informují slovenská média.

Na místě zasahují také novozámečtí policisté. "Silnice je zcela neprůjezdná. Objížďková trasa vede po silnici I/75," informovali policisté řidiče na Facebooku.

K nehodě míří i ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a policejní viceprezident pro vnitřní řád a bezpečnost Rastislav Polakovič. Ministr vyjádřil soustrast pozůstalým a poděkoval všem zasahujícím složkám. "Se zármutkem jsem přijal zprávu o tragické srážce vlaku s autobusem u Nových Zámků. Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým a zraněným přeji co nejrychlejší zotavení," napsal ministr.

Ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková (Hlas-SD) reagovala podobně. "Je mi velmi líto vyhaslých lidských životů a v myšlenkách jsem s pozůstalými po obětech," uvedl ministr dopravy Jozef Ráž (nominant Směru-SD).

Nejnovější zprávy