Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 12. května 2024

Svátek slaví Pankrác, zítra Servác

VIDEO: Záhada původu „mimozemských mumií“ objevených v Peru objasněna

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Záhada původu „mimozemských mumií“ objevených v Peru objasněna

Jana Procházková

14. ledna 2024 15:14

Jedná se o humanoidní panenky, pravděpodobně vyrobené z lidských a zvířecích kostí

Dvojice „mimozemských mumií“, které byly objeveny loni na letišti hlavního města Peru, má zcela pozemský původ. Jedná se o humanoidní panenky, pravděpodobně vyrobené z lidských a zvířecích kostí. Dokládá to vědecký rozbor objevených „mumií“, jak informuje agentura Reuters.

Na letišti v Limě byly v roce 2017 objeveny dvě neidentifikované postavy, připomínající mumifikovaná těla. Tyto postavy měly protáhlé hlavy a ruce se třemi prsty a byly oblečeny v tradičním andském oděvu. Vědci provedli analýzu jedné z rukou s třemi prsty a dospěli k závěru, že "mumie" nemají spojitost s mimozemským životem.

Video: Peruánští vědci potvrzují, že „mimozemské mumie“ jsou panenky vyrobené z kostí | The Star

Některá média spekulovala o jejich možném mimozemském původu. Mexický novinář a nadšenec do UFO Jaime Maussan tvrdil, že tato těla jsou stará asi 1000 let. V září 2023 byla tato drobná mumifikovaná těla dokonce představena na slyšení v mexickém kongresu.

Později ale většina odborníků mimozemský původ mumifikovaných těl odmítla a události kolem nich označila za podvod. Navrhli, že by mohlo jít o zmrzačené staré lidské mumie v kombinaci se zvířecími částmi. 

A 12. ledna 2024 na tiskové konferenci v Limě udělali odborníci tomuto problému tečku. Uvedli, že ostatky nebyly mimozemské.

"Toto nejsou mimozemšťané. Jsou to panenky vyrobené z kostí zvířat z naší planety, spojených syntetickým lepidlem," uvedl Flavio Estrada, archeolog z Institutu právního lékařství a soudního lékařství v Peru.

Nejnovější zprávy