Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Vrah dítěte z Hradce Králové je ve vazbě! Policie řekla, co mu hrozí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Vrah dítěte z Hradce Králové je ve vazbě! Policie řekla, co mu hrozí

Andrea Malá

5. ledna 2024 15:49

Ilustrační fotografie

Policie dnes obvinila dvaatřicetiletého muže v souvislosti se čtvrteční vraždou dítěte na nádraží v Hradci Králové. Obviněný následně skončil ve vazbě. Policisté také prozradili, co hrůznému trestnému činu zřejmě předcházelo. 

"Klademe mu za vinu, že po předchozí hádce napadl kuchyňským nožem čtrnáctiletého chlapce, který na místě na následky zranění zemřel. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, nebo trest výjimečný," uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Odpoledne pak soud přijal návrh na vzetí obviněného do vazby. "Díky výborné spolupráci všech zainteresovaných složek byl obviněný muž předán vězeňské službě po přibližně 20 hodinách od spáchání skutku," dodala Kormošová. 

Policie ve čtvrtek večer prostřednictvím sítě X sdělila, že kolem 17:30 došlo na nádraží k násilnému trestnému činu. Podezřelého se podařilo zadržet o hodinu později. "Jedná se o podezření z trestného činu vražda, kdy podezřelou osobou je 32letý muž a poškozenou osoba mladší 15 let," dodala policie před 20. hodinou. 

Podle dostupných informací se zprvu zdálo, že v kolejišti je člověk sražený vlakem. Následně se ale ukázalo, že jde o člověka se zraněním způsobeným nožem. Proto se rozjelo rozsáhlé a nakonec i úspěšné policejní pátrání po pachateli. 

Nejnovější zprávy